Áldás vagy csapás Szoboszlainak? Földrengésszerű változás Liverpoolban





Nem csak Jürgen Klopp vezetőedző távozik idén Liverpoolból. Nyáron eligazol Szoboszlai Dominik csapatának legjobbja is.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.02.20.
Módosítva: 2024.02.20.
Mohamed Szalah Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp liverpool

Sokkoló hírt jelentett a Liverpool-hívek számára, amikor imádott edzőjük, Jürgen Klopp januárban bejelentette, hogy élő szerződése dacára nyáron távozik. Minden jel arra mutat, hogy a szakvezető mellett az angol sztárcsapat legjobbja, Mohamed Szalah is szedi a sátorfáját. Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik számára ez jól vagy rosszul sülhet-e el.

Mintha Szoboszlai is ezt kérdezné Szalah-tól: Mo, mész vagy maradsz?
Mintha Szoboszlai is ezt kérdezné Szalah-tól: Mo, mész vagy maradsz? Fotó: Getty Images

Egyfelől a legveszélyesebb támadó távozása érzékeny veszteség lehet. Másfelől viszont ősszel gyakran témát szolgáltatott, hogy Szalah még a legkecsegtetőbb helyzetekben sem passzol a magyar középpályáshoz (igaz, általában senkihez sem). Ráadásul az is elképzelhető, hogy a jobbszélső nélkül – pláne új edzővel – módosulhat a taktikai hadrend, és akár Szoboszlai is visszakerülhet arra a posztra, ahol Lipcsében remekelt: a több védőmunkával járó középső középpályás pozícióból a támadósor jobb oldalára.

A Premier League háromszoros gólkirálya, Szalah már tavaly is Szaúd-Arábiába vágyott. Idén a Vörösöknek is érdekükben áll – jó pénzért – elengedni az egyiptomi szélsőt, aki már 31 éves, és jövőre lejáró szerződése miatt akkor ingyen távozna. Ehhez képest nyáron akár 200 millió euró (78 milliárd forint) körüli vételárat is kaphat érte a Liverpool.

100 százalék, hogy elmegy! Mohamed nyáron biztosan távozik.

Függetlenül attól, hogyan alakul ez a szezon, szerintem erről már tavaly megállapodtak. Valahol Szaúd-Arábiában fog futballozni. És a Liverpool remélhetőleg óriási lelépési pénzt kap érte – nyilatkozta Mark Lawrenson, a 80-as évek legendás Liverpool-focistája.

Szalahért tavaly nyáron 235 millió eurót (91 milliárd forint) adott volna a szaúdi Al-Ittihad, de akkor a Liverpool ragaszkodott legjobbjához. A támadó éppen a múlt hétvégén tért vissza sérüléséből: a Brentford vendégeként a második félidőre állt be csereként, és rögtön 1-1 góllal és gólpasszal vette ki a részét a 4-1-es sikerből.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás