Sorsoltak, Marco Rossi válogatottja kőkemény ellenfeleket kapott





Csütörtökön 18 órától sorsolták ki a Nemzetek Ligája csoportjait, a magyar labdarúgó-válogatott kőkemény ellenfeleket kapott.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.02.08.
Módosítva: 2024.02.09.
2026 magyar válogatott Nemzetek Ligája

Marco Rossi válogatottja a sorsoláson az A liga 3. csoportjába került Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina társaságában. Ez azt jelenti, hogy kőkemény riválisokkal találkozik majd a magyar csapat.

Marco Rossi nem kertelt: aki nem játszik a klubjában, nem mehet az Eb-re?
Marco Rossi Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A csoportok tagjai oda-vissza játszanak egymással, vagyis minden válogatott hat mérkőzésen lép pályára. Szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy dupla fordulót rendeznek majd.

A folytatásban jövő márciusban egy oda-visszavágós negyeddöntőre kerül sor a csoportgyőztesek és másodikok között a Final Fourba jutásért. A negyedik, utolsó helyezettek kiesnek, a harmadikok osztályozót játszanak – szintén jövő márciusban – a másodosztályt jelentő B divízió második helyezettjeivel. A B divízió harmadikjai ugyancsak osztályozóra kényszerülnek a C osztály másodikjai ellen.

A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás