Hoppá! 10 olyat tudtunk meg Szoboszlai Dominikról, amire tuti te is kíváncsi vagy

Elképesztő dolgok derültek ki a fiatal tehetségről, Szoboszlai Dominikról.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
Szoboszlai Dominik Liverpool info

Szoboszlai Dominik a magyar válogatott labdarúgója- és csapatkapitánya, a Premier League-ben szereplő Liverpool támadó középpályása. 2017 októberében a The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé sorolta, majd 2019 márciusában a goal.com portál az 50 legtehetségesebb csodagyerek 21. helyére rangsorolta. Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2020 januárjában a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta. 2020 októberében bekerült a Golden Boy-díj legjobb húsz labdarúgója közé, ahol a 8. helyen végzett. Kétszer is minden idők legdrágább magyar játékosa volt, először mikor a Leipzig, majd mikor a Liverpool szerződtette. 

Szoboszlai Dominik lesz minden idők legfiatalabb csapatkapitánya az Eb-k történetében
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A magyar labdarúgás egyik legfényesebb csillaga, Szoboszlai Dominik már fiatal korában felhívta magára a figyelmet kivételes tehetségével. Azóta pedig a magyarok egyik legkedveltebb híressége lett. A Life ezért összegyűjtött róla olyan érdekes információkat, amiket eddig nem lehetett tudni a fiatal tehetségről. 

10 érdekes dolog Szoboszlai Dominikról

1. Családi háttér és kezdetek: Szoboszlai Dominik 2000. október 25-én született Székesfehérváron. Édesapja, Szoboszlai Zsolt maga is labdarúgó volt. Zsolt később edzőként támogatta fia fejlődését, így Dominik már gyermekkorában profi környezetben kezdhette el bontogatni a szárnyait.

2. Első klubja: Szoboszlai első hivatalos klubja a Videoton FC volt, ahol már egészen fiatalon megmutatta, nem mindennapi tehetséggel áldotta meg a sors. Innen került később a Főnix Gold FC-hez.

3. Cuki becenév: A csapattársak és a barátok gyakran csak Dominak hívják. Ez a becenév kiskorában ragadt rá.

4. Más sportokban is jeleskedik: Amikor éppen nem a focipályán van, Dominik szívesen golfozik vagy teniszezik.

5. Egy különleges tetoválás: Dominik egyik tetoválása különleges jelentéssel bír. A bal karján található idézet az édesapjától származik. „Talent gets you so far, but hard work keeps you there", azaz magyarul: „A tehetség csak egy darabig visz el, a kemény munka tart ott."

6. A zenei oldal: Kevesen tudják, de Szoboszlai nagy zenerajongó. Gyakran posztol kedvenc dalairól a közösségi média oldalain. Kedvencei Drake és Travis Scott.

7. Kedvenc étele: kedvenc étele a magyar konyha egyik klasszikusa, a gulyásleves.

8. Kedvenc játékosai: nagy rajongója Cristiano Ronaldónak és Zinédine Zidane-nak.

9. A diétája: A sportteljesítmény fenntartása érdekében szigorú diétát követ. Táplálkozása nagy részét magas fehérje tartalmú ételek - például zabkása, csirke és rizs - és friss zöldségek teszik ki, így biztosítva a megfelelő energiát a mérkőzésekhez és az edzésekhez.

10. Kitűnő nyelvtudás: kiválóan beszél angolul. Ezen kívül németül is megtanult, hogy még könnyebben beilleszkedhessen a Bundesliga világába.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás