„Kérdés, a paksi focisták meddig ünnepeltek?” – ezüstérem a tét a mulatozó csapatnál az NB I-ben

Maradt még eldöntendő kérdés a labdarúgó NB I záró, 33. fordulójára: vajon melyik együttes lesz az ezüstérmes?



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.18.
Labdarúgás OTP Bank Liga Tóth Balázs ezüstérem

Az ezüstérem a kupagyőztes Paks és a Fehérvár, míg a bronzmedál sorsa a Fehérvár és a Puskás Akadémia között dől el a labdarúgó OTP Bank Liga 33., tehtá utolsó fordulójában. A három érintett csapat szombaton azonos időben lép pályára. A második helyezett Paks a már kiesett Kisvárdát fogadja, győzelmével 2011 után megszerezné második bajnoki ezüstérmét. Amennyiben az atomvárosi együttes nem gyűjti be a 3 pontot, úgy tartja meg ezt a pozícióját, ha a harmadik Fehérvár nem veri meg a vendég Diósgyőrt.

Tóth Balázs
Tóth Balázsnak szombaton a Diósgyőr ellen lesz jelenése Fotó: Árvai Károly

Ami a  bronzérmet illeti:  a Fehérvár pontvesztés esetén  akkor marad érmes, ha a negyedik helyezett felcsúti gárda sem győz hazai pályán az ötödik Debrecen ellen. A Paks az Európa Liga, a két Fejér vármegyei klub a Európa Konferencia Liga selejtezőjében érdekelt.

A Fehérvár FC kapusa, Tóth Balázs szerint mindhárom együttes nyer otthon, ily módon a végső idényzáró sorrend közöttük nem is változik. Jelenleg a Paks 55, a Fehérvár 53, a Puskás Akadémia pedig 52 pontos. A 26 éves kapuvédő, aki Marco Rossi szövetségi kapitány Eb-válogatottjában biztonsági tartalékként szerepel, érdekes módon a Puskás Akadémiáért és a Fehérvár FC-ért is szoríthat.

Mivel május 30-ig az Akadémia játékosa vagyok, de kölcsönben fehérvári színekben szerepelek, hirtelen nem is tudom, kinek drukkoljak – jegyezte meg félig komolyan a Metropol felvetésére Tóth. – Nagy kérdés, hogy a Fradi elleni szerdai Magyar Kupa-diadal után a paksi futballisták mennyi ideig ünnepeltek, bár a már kiesett Kisvárda semmiképpen sem jelenthet számukra akadályt.

Tóth kiemelte, a Fehérvár a sóstói stadionjában annál keményebb 90 perc elé néz a Diósgyőrrel szemben, míg a Puskás Akadémia szerinte bizonyosan legyűri a hozzá látogató Debrecent.

Ami bennünket, a Fehérvár FC-t illeti: a DVTK-t tavaly október 28-án Székesfehérváron 4-0-ra legyőztük, majd idén februárban visszakaptuk a kölcsönt, Gera Dánielék szintén 4-0-ra nyertek ellenünk Miskolcon. A harmadik összecsapáson, a szombatin viszont a 3 pont a miénk lesz. Nem bánom, ha csak egy góllal is, de riválisunkat vereséggel küldjük haza Miskolcra 

– egészített ki Tóth Balázs.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

A szombati menü a második helyért a 33. fordulóban:

Paks (55 pontos)–Kisvárda 17.45 (M4 Sport)

Fehérvár (53)–Diósgyőr 17.45 (M4 Sport+)

Puskás Akadémia (52)–DVSC 17.45 (M4 Sport.hu) 

Vasárnap játsszák az idény két záró bajnokiját:

Kecskemét–ZTE 17.15, M4 Sport+

Ferencváros–Újpest, 20.15, M4 Sport


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás