Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője





Emlékezetes búcsút tervez az FTC női vízilabda-együttesének olimpiai bajnok edzője, Gerendás György, bár a magyar bajnoki döntő első felvonása nem sikerült, hiszen az UVSE 12-6-ra verte a zöld-fehéreket.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.05.07.
vízilabda Gerendás György női döntő

Gerendás György az idény végén elköszön a Fraditól. A szakmai hozzáértését dicséri, hogy Vályi Vandáék – a női szakosztály történetében először – bekerültek a bajnoki döntőbe.

Gerendás_CER_0002
Gerendás György (Fotó: Czerkl Gábor)

„Játékosaim igyekezete dicséretes, az elődöntőben a dunaújvárosiakat búcsúztatták büntetőkkel, ami valóban emlékezetes 32 perc volt” – nyilatkozta lapunkank a 70 éves vezetőedző. „Közös munkánk gyümölcse akár aranyérem lehet, hiszen a 2017-ben alakult Fradi női együttese sose nyert bajnokságot.

Gerendás a vasárnapi első meccsen elszenvedett 12-6-os vereség tudatában a folytatást – szerdán 18.45-kor szállnak vízbe a Népligetben – nem tartja könnyűnek. Ha az UVSE nyer, bajnok, ellenkező esetben harmadik összecsapásra van szükség.

„Ellenfelünk gyakorlatilag megegyezik a magyar junior válogatottal” – mondta Gerendás mester. „A szerdai második meccsen javítani igyekszünk, a fiatalos lendület ellen rutinos egyéniségeinket vonultatjuk fel.”

És persze még valakit, aki az olimpiai bajnok szívének olyan kedves: Gerendás lányát, Gerendás Matildát. A 27 éves jobbkezes hölgy, aki 2019-ben Nápolyban Universiadét nyert, játszott az élvonalban, de orvosegyetemi tanulmányai miatt úgy gondolta, az élsport és tanulás nem egyeztethető össze, és inkább az iskolapadot választotta.

Nemrég arra kértem Matildát, ha tanulmányi kötelezettségei közé újra »befér« a vízilabda, boldoggá tesz. Igent mondott, hiszen egyébként a Semmelweis Egyetem nemrégiben megalakult  női pólócsapatában rendszeresen szóhoz jut

 – így Gerendás György. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás