Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről





Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, az RB Leipzig középhátvédjéről, Willi Orbánról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.05.
Módosítva: 2024.05.05.
Willi Orbán RB Leipzig Európa-bajnokság Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Willi Orbánról hoztunk három érdekességet.

RB Leipzig - Real Madrid
Willi Orbán gyerekkorában sokat nyaralt Oroszországban – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Oroszlányban nyaralt

Orbán édesapja magyar származású, Vilmos Németországban ismerkedett meg későbbi feleségével, így Willi Orbán már Kaiserslauternben látta meg a napvilágot. A szülők később elváltak, Vilmos pedig visszaköltözött Oroszlányba. Nyaranta hosszú éveken át meglátogatta fia, aki a magyar kisvárosban töltődött fel, egy ottani pályán rúgott először labdába.

Volt német válogatott

Orbán a Kaiserslautern utánpótlását végigjárva lett profi, tehetségére pedig a németek is felfigyeltek, így sokáig bizonytalan volt, melyik nemzetet választja majd a középhátvéd. A német U21-es válogatott kétszer is pályára lépett, de 2018 júliusában mégis a magyar válogatott mellett tette le a voksát.

Mémgyáros

Teljesítménye mellett Orbánnak a humorérzéke is kiváló. Instagram-oldalán már több alkalommal megmutatta, hogy hatalmas troll is tud lenni. Tavaly novemberben a sérülése időszakában alkotta a Pablo Escobar által elhíresült távolba merengős fotót a következő szöveggel: „Amikor újra Bajnokok Ligája van, és te nem tudsz játszani”. A bejegyzése nagy sikert aratott.

Név: Willi Orbán

Születési hely és idő: Kaiserslautern, 1992. november 3. 

Klubjai: Kaiserslautern (2011–2015), RB Leipzig (2015–) 

Magyar válogatott pályára lépések száma: 42

Sikerei: Német Kupa-győztes (2x), Német Szuperkupa-győztes (1x) 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás