Marco Rossi fellélegezhet, erre a hírre várt hónapok óta





Hosszú kihagyás után végre játékra jelentkezik Willi Orbán, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kulcsembere.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.01.04.
Willi Orbán Marco Rose magyar válogatott Marco Rossi

A magyar válogatott Willi Orbán az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint január végén térhet vissza a térdsérülése után.

Orbán Willi (elöl) és Szoboszlai Dominik: tavaly még Lipcsében is, idén már csak a válogatottban játszanak együtt
Willi Orbán és Szoboszlai Dominik kulcsember lesz a válogatottban az Eb-n Fotó: AFP

„Reméljük, hogy január végén visszakerülhet az együttesbe” – mondta a Kicker című lapnak Marco Rose, aki elárulta, a 31 éves védő egyéni munkát végez a csapat spanyolországi edzőtáborában.

Orbán még szeptemberben a csehek elleni barátságos mérkőzésen sérült meg, azóta nem lépett pályára sem a klubjában, sem a nemzeti együttesben. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi alig várta, hogy végre jó híreket kapjon róla, hiszen Orban a hátvédsor egyik legfontosabb embere, kulcsszerep vár majd rá a júniusi németországi Eb-n.  A kiváló hátvéd december 31-én az Instagram-oldalán üzent az idei év kapcsán.

„Random és valós évértékelésem: rengeteg nagyszerű pillanatot okoztak a győzelmeink, de vannak olyan csúnya vereségeink – például a Manchester City ellen –, vagy a sérülésem, amely még mindig nagyon bánt. Ennek ellenére várom a következő évet, mert nagy kihívások várnak rám a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, valamint nyáron a németországi Eb-n is. Én mindenre fel leszek készülve, és mint mindig, most is a legjobbat szeretném nyújtani” – írta Orbán.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás