Megtudta a bennfentes: Szoboszlai edzője eltitkolt okból dobja be a törülközőt





A Liverpool korábbi sikeredzője beszélt Jürgen Klopp nyári távozásának rejtélyes, valódi indokáról. Rafa Benítez a kulisszák mögött hallott a titokról.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.02.
Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik Rafa Benítez edző liverpool

Jürgen Klopp múlt pénteken tett sokkoló bejelentést azzal, hogy világgá kürtölte: nem tölti ki a 2026-ig szóló szerződését Liverpoolban, hanem már az idei szezon végeztével távozik az angol sztárcsapat éléről. Szoboszlai Dominikék imádott német edzője azzal indokolta a döntését, hogy fogytán érzi az energiáját. Ahelyett, hogy fél gőzzel tenné tovább a dolgát, inkább átadja a helyét másnak, ő pedig egy évre visszavonul pihenni és feltöltődni. Liverpooli elődje, Rafa Benítez szerint azonban más, rejtélyesebb ok is meghúzódik Klopp váratlan lépése mögött.

Klopp (balra) s elődje: Benítez megtudta a német edző döntésének valódi okát
Klopp (balra) és elődje: Benítez megtudta a német edző döntésének valódi okát Fotó: AFP

„Megvan az az előnyöm, hogy tartom a kapcsolatot emberekkel Liverpoolban és a klubnál is. Szóval többet tudok arról, hogyan történt mindez. Megtudtam valami más okot is belülről, amiért a távozás mellett döntött” – mondta Klopp döntéséről a 63 éves spanyol futballszakember, aki a 2000-es évek közepe táján öt trófeát, köztük Bajnokok Ligáját nyert a ’Pool élén, jelenleg pedig hazájában, a Celta Vigónál dolgozik.

Az Anfield Roadról 2010-ben távozott Benítez – egyelőre? – nem árulta el, pontosan miről szerzett tudomást. Több helyütt pedzegették, hogy a Liverpool amerikai tulajdonosa, a Fenway Sports Group (FSG) áll a váratlan szakítás mögött. A klub korábbi spanyol védője, José Enrique szerint Klopp belefáradt a hadakozásba a tengerentúli vezetőkkel. Igaz, ezt a közkeletű vélekedést azóta a német tréner cáfolta.

„Láttam, hogy az általam egyébként nagyon szeretett José Enrique azt mondta, az FSG-ről van szó. De mondhatom, az FSG-nek ehhez semmi köze” – reagált Klopp.

Kérdés, Benítez mit tudott meg a Liverpool klubján belüli informátoraitól, és hogy előbb-utóbb előrukkol-e a farbával. 

Jürgen Klopp 2015-ben (a Mainz, majd a Dortmund után) vette át a liverpooli futballcsapat irányítását. Azóta hét trófeát nyert a Vörösökkel, köztük 2019-ben BL-t, 2020-ban pedig – 30 év után először – angol bajnoki címet. Jelenleg Szoboszlaiék vezetik a Premier League tabelláját (22 forduló után), az FA-kupában és az Európa-ligában nyolcaddöntősök, az angol Ligakupában pedig már bejutottak a Chelsea elleni fináléba (február 25.).





 





Ezeket olvastad már?
Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás