Premier League-játékos lett a Fradi végzete, Pesicsék a közelébe sem értek





Jól játszott a Ferencváros az Olympiakosz ellen, ám a második félidő közepétől a görög együttes átvette az irányítást, és végül sikerült 1-0-ra nyernie. José Luis Mendilibar cseréi lényegesen jobban sikerültek, mint Dejan Sztankovics változtatásai.



Megosztás
Szerző: Forgács Milán
Létrehozva: 2024.02.16.
Ferencváros Alekszandar Pesics Konferencialiga Dejan Sztankovics Olympiakosz

A hajrában kapott góllal a Ferencváros egygólos hátrányból várhatja az Olympiakosz elleni Konferencialiga párharc visszavágóját. A magyar együttes sokáig jól tartotta magát, a mérkőzés több szakaszában is kezdeményezőbb volt ellenfelénél, ám a második félidő közepétől eltűnt a lendülete, ez pedig főként José Luis Mendilibar cseréinek volt köszönhető.

Daniel Podence játékával új erőre kapott az Olympiakosz Fotó: AFP

Az Olympiakosz támadósora meglehetősen szürkén játszott, Ajub el-Kábihoz ritkán jutott el a labda, egyedül a jobbhátvéd Rodinei játékában érződött a lendület. Aztán a 62. percben kettőt cserélt a görög együttes, beállt Daniel Podence és André Horta. Elsősorban előbbinek köszönhetően új szintre kapcsolt az Olympiakosz.

Podence az elmúlt négy szezonját a Premier League-ben töltötte a Wolverhamptonnál, ahol összesen 91 bajnokin lépett pályára. Az egyszeres portugál válogatott szélső tavaly játszotta a legtöbbet, ám miután az új edző, Gary O’Neil nem akart neki rendszeres játéklehetőséget biztosítani, ezért kölcsönbe Görögországba került.

Podence a 32 percnyi játéklehetősége alatt 29-szer ért labdába, 20-szor próbálkozott passzal, négyből három párharcát megnyerte, és három helyzetet tudott kialakítani. Ezzel a FotMob-nál 7,1-es értékelést kapott, amivel messze a legjobb csere volt az egész összecsapáson.

Az ősszel még a Bragával a Bajnokok Ligájában játszó Horta 91 százalékos passzpontosságot hozott össze a beállása után, 30-szor találkozott a labdával, és középső középpályásként a védekezésből is kivette a részét.

Dejan Sztankovics cseréi ezzel szemben inkább megtörték a Fradi lendületét, mintsem felturbózták. A szerb tréner a 72. percben hozta be a Alekszandar Pesicset és Mohamed Ali Ben Romdhane-t. Előbbi 20 perc alatt mindössze nyolcszor ért labdába és egyetlen passzt tudott megcsinálni, párharcainak (8) pedig a felét elvesztette. Faultot szintén nem tudott kiharcolni, ezzel szemben ő viszont vétett egy szabálytalanságot. Ben Romdhane-nak szintén nem ez volt élete legjobb szereplése, középpályásként ő is csak nyolc labdaérintéssel és két sikeres passzal „büszkélkedhet”.

Az időhúzó cseréket nem számítva Mendilibar még Sztevan Joveticsnek szavazott bizalmat, míg Sztankovics Muhamed Besic-et küldte be, aki alaposan benne volt el-Kábi mindent eldöntő góljában, ő volt az, aki elaludt középen (igaz, Henry Wingo helyezkedését és reakcióidejét sem illeti  dicséret). Az új igazolások közül Habib Maiga végigjátszotta a találkozót, Kenan Kodro végül a padon maradt, Edgar Szevikjant pedig nem nevezték a Konferencialiga-keretbe.

A visszavágót február 22-én, csütörtökön rendezik (21:00, M4 Sport), a Fradinak a Groupama Arénában lesz esélye arra, hogy megfordítsa a párharcot és továbbjusson a legjobb 16 közé. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás