„A Fradi többször borította a papírformát” - a klublegendák továbbjutást várnak

Bárcsak olyan simán menne minden, mint 1996-ban! Ebben reménykednek a Fradi-drukkerek a csütörtöki labdarúgó Európa Konferencia Liga-visszavágó előtt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.21.
labdarúgás Európa Konferencia Liga Olympiakosz Pireusz Ferencváros

A képlet egyszerű: a Ferencvárosnak a legjobb 16 közé jutásért csütörtökön a pireuszi 0-1 után két gól különbséggel kell győznie a görög Olympiakosz ellen a Groupama Arénában (21 óra, tv: M4Sport). Történt már ilyen, hiszen 1996. szeptember 10-én idehaza 3-1-re nyert a Mucha József dirigálta zöld-fehér együttes, majd 24-én –  már Varga Zoltánnal a kispadon - 2–2-re zárt Pireuszban.

A Csukaricski elleni hazai meccs után idegenbeli rangadóra megy a Fradi
Fotó: Ladóczki Balázs / Origo

- A papírforma ezúttal a görögöket továbbjutását sejteti – mondta a Metropol megkeresésére Mucha József. - Viszont a Fradi többször borította a papírformát, Közép-Európa egyik legjobb, különleges energiát és hitet kölcsönző publikuma belehajszolhatja a csapatot a továbbjutásba. Bízom benne, hogy lesz olyan játékosunk, aki megint betalál Alekszandrosz Paszalakisz hálójába, hiszen Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccsén is kapott két gólt a Puskás Arénában. Én 1996-ban a hazai 3-1-es sikerrel megalapoztam a továbbjutást, amit a visszavágón néhai Varga Zoltán kollégám a 2-2-es döntetlennel valóra is váltott.

Mucha edzői filozófiája a jó védekezés volt 1996-ban. A Fradi most nem kaphat gólt itthon.

- Ha idehaza gólt kapunk, nehézzé válik a helyzetünk, nem szabad hibázni - zárta Mucha.

Nyilas Elek a 28 évvel ezelőtti összecsapásokon jól teljesített.

- Kiegyeznék az akkori, Üllői úti 3-1-gyel – jegyezte meg a Tiszakécskén dolgozó korábbi FTC-ász. - Varga Barnáékat előzetesen azzal riogatták, hogy micsoda gazdagság áll a Olympiakosz mögött, és csupa extraklasszis labdarúgót vetnek be, ezért nincs sok esély a továbbjutásra... Ehhez képest még mindig él az esély.

Limperger Zsolt 1996-ban az athéni meccsen kezdőként lépett pályára. 

- Az Olympiakosz minimális előnyt szerzett, 55-45 százalék a továbbjutási esély a görögök javára - mondta Limperger, aki szerint az Olympiakosz edzője, José Luis Mendilibar újabb meglepetéssel szolgálhat, hiszen a pireuszi meccsen nagyszerűen cserélt. - Rutinos szakember, a Sevillával megnyerte az Európa-ligát, szerintem neki elég egyetlen edzés, és máris átlátja, mit kérhet a játékosaitól.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás