„Az én időmben kaptunk több pofont is” – a válogatott jövőjéről beszélt a volt szövetségi kapitány





A magyar labdarúgó-válogatott a második kalapból várhatja a jövő évi Európa-bajnokság sorsolását. A lehetséges ellenfelekről három korábbi szövetségi kapitány, Csank János, Gellei Imre és Egervári Sándor fejtette ki a véleményét.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.23.
Gellei Imre csank jános eb sorsolás magyar labdarúgó-válogatott

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatot csoportgyőzelemmel záró magyar labdarúgó-válogatott a második kalapból várhatja a december 2-i sorsolást. Könnyű ellenféllel itt már nem igazán lehet összekerülni, ebben Csank János, Gellei Imre és Egervári Sándor is egyetértett. 

Varga Barnabás az Eb-n is a magyar válogatott erőssége lehet
Nem lesz könnyű ellenfele a magyar válogatottnak az Eb-n – Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Gellei szerint az első kalapban nem érdemes felvetni azt a kérdést, hogy ki lehetne a leggyengébb ellenfél, mindegyik nemzet top szintet képvisel – mondta a Magyar Nemzetnek.

„A németek ugyan gyengélkednek mostanában, ám egy hazai Európa-bajnokságra biztosan nagyon összeszedik magukat. A harmadik kalapból nem örülnék a hollandoknak, igaz, elsősorban a múltjuk miatt mondom ezt, a többi itt szereplő válogatottat egy szinten látom” – nyilatkozta a 2001 és 2003 között szövetségi kapitány Gellei Imre.

Csank felhívta arra a figyelmet, hogy a magyaroknak akár hátránya is származhat abból, hogy a közelmúltban a német és az angol válogatottat is legyőzték.

A németekben és az angolokban bizonyára benne lennének a tőlünk elszenvedett kudarcok a közelmúltból, ami pluszmotivációt kölcsönözne nekik.

A szakember továbbá örül annak, hogy Romániát biztosan elkerülik Szoboszlai Dominikék, illetve szeretné, ha a sors nem hozná össze őket Szlovákiával. 

Attól tartok, az ellenük játszandó meccset érzelmileg túlfűtött hangulat venné körül, elsősorban a szurkolók részéről, ugyanezért nem szeretném, ha egy csoportba sorsoljanak minket a harmadik kalapból a szlovákokkal.

Egervári viszont pont az ellenkezőjét gondolja, szerinte Marco Rossiék előnyt tudnak abból kovácsolni, hogy már megtapasztalták, milyen Németország és Anglia ellen győzni. A harmadik kalapból viszont részben a saját múltja miatt is egy nemzetet biztosan elkerülne. „Az én időmben kaptunk több pofont is a hollandoktól, ezért nekik nem örülnék – tért rá a harmadik, majd a negyedik kalapra. A harmadikból talán a skótok és a csehek lennének kívánatosak, a negyedikből pedig valamelyik pótselejtezőből érkező válogatott.”

A sorsolást december 2-án, szombaton tartják Hamburgban.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás