Váratlan fordulat, Gulácsiról nagy bejelentést tett az edzője

Nagy hírt kapott Gulácsi Péter, még ha könnyen összejöhetett volna akár még nagyobb szenzáció is. Marco Rose ígérete szerint visszatér a csúcsfutballba a hónapok óta mellőzött kapus.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.28.
Módosítva: 2023.11.28.
Gulácsi Péter Bajnokok Ligája RB Leipzig Manchester City Kapus

Örömhírt közölt Gulácsi Péterrel kapcsolatban Marco Rose. Az RB Leipzig vezetőedzője a mai Manchester City elleni Bajnokok Ligája-csoportrangadó előtt elárulta: a 33 éves magyar kapus kis híján már a kedd esti (21.00) meccsen védett volna, ha nincs egy kisebb lábujjsérülése – de legközelebb, a Young Boys elleni hazai BL-találkozón Gulácsi visszatérhet a kapuba.

Gulácsi Péter 357 napja erre vágyott és ezért dolgozott: egyből újra hős lett a kapuban
Az eddig mellőzött Gulácsi Péter BL-meccsen térhet vissza a legmagasabb szintre – Fotó: dierotenbullen.com

Gulácsi közel egy év után, szeptemberre épült fel tavalyi keresztszalag-szakadásából, de azóta csak két Német Kupa-meccsen védett. Miután a sorozatból kiestek a lipcseiek, már arról cikkeztek, hogy a korábbi csapatkapitány többé nem is léphet pályára a 2015 óta szolgált klubcsapatában. A korábbi helyettese, Janis Blaswich ugyanis fényesen élt az ölébe pottyant lehetőséggel, remekel a kapuban. Most Rose szavai új reményt adhatnak az 51-szeres magyar válogatott kapusnak, hogy esélyt kaphat visszaszerezni a tagságát a kezdőcsapatban.

– Van egy nagy kívánságunk, hogy Pete újra megtalálja a ritmust. Kár, hogy gondja támadt a lábkörmével, amiért az elmúlt másfél héten keveset edzett – mondta Rose, arra utalva, hogy Gulácsit legszívesebben már a Manchester City ellen bevetette volna.

De szeretnénk a berniek ellen a kezdőcsapatba tenni, és játékidőt adni neki, mert ő fontos számunkra

– mondta Marco Rose.

Az RB Leipzig már továbbjutott a tavaszi BL-nyolcaddöntőkbe, már csak az a kérdés, hogy a G csoport első vagy második helyezettjeként.

A csoport állása 4 forduló után: 

1. Manchester City 12 pont, 2. Leipzig 9, 3. Crvena Zvezda 1 (5-10), 4. Young Boys 1 (4-11)

A hátralévő meccsek: november 28-án Manchester City–Leipzig és Young Boys–Crvena Zvezda, december 13-án Leipzig–Young Boys és Crvena Zvezda–Manchester City.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás