Megkezdődött a visszaszámlálás: pontosan egy év múlva rajtol a paralimpia







Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
paralimpia Párizs Schmidt Ádám szabó lászló

Hétfőn elkezdték a visszaszámlálást Párizsban, ahol 365 nap múlva közel 180 ország 4400 sportolója 22 sportágban és 594 versenyszámban méri majd össze tudását. Eddig 11 kvótát szereztek a magyar parasportolók a pontosan egy múlva kezdődő párizsi paralimpiai játékokra, ahol Szabó László szerint reálisan 17 sportágban 50 magyar sportoló részvételére lehet számítani.

SCHMIDT Ádám; SZABÓ László
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár (b) és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke az MPB egy évvel a párizsi paralimpia rajtja előtt a Francia Intézetben tartott sajtótájékoztatóján / Fotó: Máthé Zoltán – MTI

 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke ezt hétfőn, a budapesti Francia Intézetben megtartott sajtótájékoztatón jelentette ki. Szabó László hozzátette: a cél az, hogy minden idők legnépesebb csapatával – ehhez legalább 53 sportoló részvétele szükséges – minden idők legeredményesebb magyar paralimpiai szereplését érjék el Párizsban. Ennek elérése érdekében az „Együtt erősebben, mint valaha” szlogent választották.

A fontos mérköldkő apropóján a budapesti Francia Intézetben tartottak sajtótájékoztatót, amelyen többek között tiszteletét tette Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, valamint Deutsch Tamás, a MOB és a MPB alelnöke – írja a Magyar Nemzet. 

Valamennyi parasportoló számíthat az államtitkárság támogatására, sok sikert kívánok minden magyarnak a párizsi játékokon

– hangzott el Schmidt Ádám beszédében. 

Minden országnak, amely törekszik arra, hogy egyenlő esélyt biztosít a hátránnyal élő polgárainak, a parasport ügyét is fel kell karolnia. Párizsban talán már 180 nemzet szerepel majd a paralimpián, ami megmutatja, mennyire fontos a parasportolók versenyzése

– jegyezte meg a MOB tiszteletbeli elnöke.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az államtitkárság számára kiemelten fontos a parasport. Mivel nem szeretnék, hogy a versenyzők bármiben hiányt szenvedjenek, ezért 2023-ra 300 millió forinttal megnövelték a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását és azt ígérte, hogy a jövőben is minden szükséges forrást biztosítani fognak.

Az MTVA kiemelten fogja kezelni a paralimpiát, a közvetítési jogokat már megszerezték, és kilenc fővel utaznak majd ki a 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között zajló játékokra. Ugyancsak támogatói oklevelet kapott Szöllősi György, az MPB másik médiapartnerének, a Nemzeti Sportnak a főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás