Ismerős ellenfél, vele küzd meg a Fradi a csoportkörért





Az idegenbeli 6-1-es siker után a Groupama Arénában is legyőzte a Ferencváros a Hamrun Spartanst (2-1), ezzel bekerült az Európa-konferencialiga rájátszásába. Ellenfele a litván Zalgiris lesz.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.18.
Fradi Konferencialiga Zalgiris

Sok kérdés ugyan nem maradt a Ferencváros Európa-konferencialiga visszavágójára a Hamrun Spartans ellen, de a magyar rekordbajnok így is behúzta a Groupama Arénában tartott összecsapást (2-1), ezzel 8-2-es összesítéssel bejutott a rájátszásba. Ellenfele a litván Zalgiris lesz.

Abu Fani
A Ferencváros litván ellenfél ellen vív a csoportkörért (Fotó: Árvai Károly)

A vilniusi együttes az előző körben még az Európa-liga selejtezőjében szerepelt, ahol a svéd Häcken meglepően simán, 3-1-re, illetve 5-0-ra elverte őket. Érdekesség, hogy a Fradi két éve már találkozott a Zalgirisszal, 2021-ben a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében néztek egymással farkasszemet. Az odavágón Myrto Uzuni és Nguen Tokmac góljával sikerült 2-0-ra nyerni, Litvániában pedig szintén Fradi-győzelem született (1-3), Ryan Mmaee duplázott és Robert Mak is betalált.

A litvánok nagyjából a Debrecen keretével azonos erősségűek, a Transfermarkt 8,35 millió euróra (3,1 milliárd forint) taksálja a játékosok összértékét. A legértékesebb futballista az együttes kapusa, Edvinas Gertmonas (550 ezer euró/209 millió forint), a 27 éves portás védte a litván válogatott kapuját a június 20-i Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Az odavágó augusztus 24-én, csütörtökön kerül megrendezésre Litvániában, a találkozó 19:00 órakor kezdődik.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás