Szívmelengető találkozás: így várja haza kislányát Baján Hosszú István

Hosszú Katinka gépe hétfőn landolt Budapesten, ám hiába várta újságírók hada az Iron Ladyt, a bajnoknő nem állt a rendelkezésükre a csalódást keltően sikerült olimpiai szereplése után. Egy másik kijáraton át hagyta el a repteret, senkivel sem akart beszélni. Azt azonban már nagyon várja, hogy újra magához ölelhesse az édesapját, aki a kedvenc ételével, a tradicionális bajai halászlével várja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.06.
megható

A há­rom­szoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka magához ké­pest gyengén szerepelt a tokiói olimpián: 400 mé­ter ve­gyesen az 5., 200 méter vegyesen a 7., 200 méter háton a 20. lett, míg 200 méter pillangón visszalépett. A fotelből drukkoló szurkolóktól kapott hideget-meleget ám édesapja, Hosszú István már korábban azt mondta a Borsnak, hogy az Iron Lady szereplése egyáltalán nem drámai, egyszerűen betett neki a koronavírus, és akárhogy nézzük, már 32 éves, jóval fiatalabb tehetségekkel csatázik a me­dencében. Katinka pénteken utazik Bajára, hogy újra magához ölelhesse az édesapját, és kiönthesse a lelkét. Hosszú István elárulta, nagyon készül a találkozásra!

Szerintetek mivel várom? Hát naná, hogy bajai halászlével, hiszen az a kedvence! Lelkileg is támogatom, mert szüksége van rá. Szerencsére na­gyon jó a kapcsolatunk, közel állunk egymáshoz annak ellenére, hogy természetesen nem tudunk túl gyakran találkozni, hiszen neki megvan a saját élete, és járja a világot. Mindent át fogunk beszélni, de ismét el kell mondjam, nem történt tragédia. Ez az olimpia így sikerült, de az élet megy tovább – mondta bölcsen a Borsnak Hosszú István, a korábbi válogatott kosárlabdázó.

Hosszú István bajai halászléja mellé a helyi hagyományok szerint tészta jár Fotó: Instagram

Az édesapa korábban a Borson keresztül azt üzente a rajongóknak, hogy ne bántsák Katinkát, azt pedig a mai napig nem érti, miért hozták összefüggésbe a volt edzőjét (és egyben exférjét), Shane Tusupot a teljesítményével, hiszen régóta semmi közük egymáshoz. Tusup rezzenéstelen arccal figyelte Katinka szereplését, amikor pedig a bajnoknő befejezte az ötkarikás játékokat, épp a budai hegyekben bolyongott, miután sikerült eltévednie.

Az Iron Lady édesapja biztos benne, hogy Katinkának sikerül Baján ki­eresztenie a gőzt, arra pedig roppant büszke, hogy ennyire példaértékű a kapcsolatuk.

A korábbi válogatott kosárlabdázóra mindig is támaszkodhat olimpiai bajnok lánya Fotó: Bors

A konzulhoz fordultak a rablás után

Mint kiderült, Katinkát és Mátét júniusban kirabolták Barcelonában, amikor részt vettek a Mare Nostrum-úszóviadalon, sőt a tettes fizikailag bántalmazta az úszónő szerelmét. Hosszú István erre annyit mondott a Borsnak, hogy Katinkáék a konzulhoz fordultak az incidens után, ahol azt a választ kapták, hogy hetente érkezik ilyen bejelentés a katalán fővárosból.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás