Döntöttek a budapesti foci-Eb-ről





Az eredeti terveknek megfelelően 12 helyszínen, köztük Budapesten rendezik meg a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.30.
Budapest európa-bajnokság 2021

Hivatalosan még nem jelentették be, de a mértékadó L'Equipe szerint az eredeti tervek alapján rendezik meg a 2021-es Eb-t. A francia sportnapilap szerint az Európa Labdarúgó Szövetség négy forgatókönyvet dolgozott ki arra vonatkozóan, hányan nézhetik meg a helyszínen a mérkőzéseket.

A magyar válogatott hazai környezetben léphet pályára az Eb-n fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Oroszország bejelentkezett

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban úgy nyilatkozott, ha nem sikerül 12 országban megrendezni az Eb-t, akkor egyetlen helyre vihetik. A Le Parisien november elején azt írta, normális esetben is nagy kihívás lenne ennyi házigazda, de a járvány megfékezését célzó szigorú intézkedések mellett szinte lehetetlennek tűnik. Oroszország azonnal jelentkezett, kész lett volna egyedüli házigazdaként fogadni a csapatokat. A L'Equipe úgy tudja, erre nem lesz szükség.

Négy forgatókönyv

Az UEFA tartja magát az eredeti tervekhez, és négy forgatókönyvet dolgoz ki arra vonatkozóan, hogy hányan nézhetik meg a helyszínen a meccseket. Az első azt feltételezi, hogy az Eb kezdetére ellenőrzés alatt lehet tartani a vírust, és telt házak előtt rendezhetik a meccseket. A második verzió 50-100 százalék közötti kihasználtságot feltételez, a harmadikban körülbelül egyharmaddal számolnak, a negyedikben pedig zárt kapukkal. Minden rendező várossal - így Budapesttel - két-három változatot választanak ki a négy közül. A döntést az egyes Eb-stadionokkal kapcsolatban március 5-ig hozzák meg.

Négy meccs Budapesten

Az Eb-nek 2021. június 11. és július 11. között Budapest mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. A magyar válogatott 2016 után ismét szerepel a kontinensviadalon, miután sikerrel vívta meg a Bulgária és Izland elleni pótselejtezőt. Marco Rossi együttese a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel egy csoportban az Eb-n, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csap össze.





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás