RETRO RÁDIÓ

Világsztárokkal, bemutatókkal, online ingyenes programokkal debütál a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek





John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kelemen Kvartett, René Jacobs és a Kammerorchester Basel, valamint számos más magyar és külföldi művész produkcióit mutatja be április 8. és 18. között online platformokon, élőben streamelt formában, ingyenesen az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.05.
Program

A Bartók Tavasz nagyon régi adósságot törleszt azzal, hogy születésének 140. évfordulójától kezdődően egy új, nagyszabású összművészeti fesztivál is Bartók Béla nevét viseli - hangsúlyozta a rendezvénysorozat szerdai online sajtótájékoztatóján a fesztivált szervező Müpa vezérigazgatója.

Káel Csaba hozzátette azonban: noha a Bartók Tavasz számtalan Bartók-művet tűz műsorára, nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, hanem Bartók szellemiségét jeleníti meg sok műfajban, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjaival.

„Fontos küldetésünknek tekintjük, hogy idén a digitális tér adta lehetőségekkel bölcsen élve minél szélesebb körben mutathassuk meg a világnak Magyarország szépségét, kulturális gazdagságát, ugyanakkor reménykedve gondolunk arra, hogy jövőre már személyesen is találkozhatunk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek kedvéért országunkba látogató és a kultúrarajongó hazai közönséggel” - fogalmazott Káel Csaba.

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek részletes programja a www.bartoktavasz.hu weboldalon érhető el.





Ezeket olvastad már?
Úti beszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Úti beszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás