Január 26–29. között, négy napon át, közel 200 kiállító várja a látogatókat, négy pavilonban az AGROmashEXPO-n, Magyarország legjelentősebb agráripari találkozópontján.

Fotó: Facebook

A 2021-es év viszontagságait hátrahagyva ismét élőben várja a látogatókat az AGROmashEXPO agrár-szakkiállítás. A rendezvény 2022-ben ismét a személyes kapcsolatteremtésről, üzletkötésről szól. Az idei évi Termékfejlesztési verseny hazai és nemzetközi díjas termékei mellett számos látványossággal, érdekes szakmai programmal várja a látogatókat a 40. AGROmashEXPO.

Kiemelt programok:
– Klímaváltozás okozta hatásokról a növénytermesztésben
– Alternatív tápanyag-gazdálkodási lehetőségekről
– A III. országos szemlekörök kapcsán az agrártörvények változásáról
– Én kis kertem könyvbemutató a szerzővel, Aszódi Jánossal (Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-producere)

– GOSZ – Szántóföldi Szakmai Nap
– Ökogazdálkodási konferencia az ökológiai ágazat jelenlegi helyzetéről, valamint a hazai szójatermesztés eredményeiről
– Portfolio Csoport Agrárgazdasági Fóruma a mezőgazdasági támogatási lehetőségekről
– PREGA AgRobot Show
– Agrármarketing- és médianap
– Mi terem a neten? agrármarketing konferencia

Kiemelt figyelmet érdemel a Marton Genetics cégcsoport közel 300 négyzetméteres űrbázisstandja, ahol az agrárium űrtechnológiáit, valamint a galaktikus kutatásokról tudhatnak meg többet a látogatók. A rendezvény első napján, 2022. január 26-án tiszteletét teszi Farkas Bertalan űrkutató, űrhajós, valamint dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos is. Kiállításra kerül a standon továbbá a Szojuz–35 űrkapszula vagy más néven landolóegység, mellyel Farkas Bertalan és Valerij Nyikolajevics Kubaszov 1980. június 3-án, 8 napos űrutazásukat befejezve beléptek a Föld légkörébe.

A programokról részletesebben az AGROmashEXPO honlapján lehet tájékozódni.