Program:

16.00 SciDog – A Kutyaegyetem
„A SciDog egy tudományos alapokon álló, online és offline kutyaiskola. Csapatunkat többek között etológusok, pszichológusok, agykutatók és versenykutyások alkotják. Hiszünk benne, hogy a kutyákkal való együttélés alapja a kölcsönös bizalom és kooperáció, az optimális együttműködéshez pedig elengedhetetlen a jólétük és jóllétük szem előtt tartása.

Fotó: Facebook

A foglalkozás során beszélgetünk a kutyákkal való együttélésről, nevelésükről, a kutya szerepéről a családban, a kutyákkal való helyes ismerkedési szabályokról, miközben színezünk és kutyákkal ismerkedünk.

17.30 Pieke Ágoston – terápiás kutya felvezető és tréner, habilitációs kutyakiképző – interaktív előadása.
Pieke Ágoston 2012 óta dolgozik terápiás kutya felvezetőként bölcsődékben, óvodákban és iskolákban sajátost nevelést igénylő (pl. autista, ADHD) és nem igénylő gyermekeknél is, valamint értelmi fogyatékosok napközi otthonában és pszichiátrián is. 2018 óta tart felkészítést a terápiáskutya-vizsgára, valamint családi kutya képzést és viselkedésrehabilitációt is.
Ágoston mesélni fog a terápiás kutyák világáról, fontos munkájukról és azt is megtudhatjuk, hogy hogyan válhat egy kutya terápiás segítővé. Találkozhatunk Ágoston segítőkutyáival is.

Jól nevelt és közösségben jártas kutyát szívesen látunk.
Kellemes klíma, árnyékos udvar, jó hangulat.
A kutyusoknak friss vízzel készülünk.”
A belépés ingyenes!

Időpont: július 22., 16 óra