RETRO RÁDIÓ

Nyílt nap az Országházban - sorban állás várható

Augusztus 20-án és 21-én, az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.20. 00:20
Országház

Az érdeklődők augusztus 20-án 9 és 12 óra között, augusztus 21-én 10 és 16 és óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

Fotó: Facebook

A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség.

A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható. Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (például bicska, kés, gázspray) nem vihetők be.

A megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a Látogatóközpontból augusztus 21-én, 8 és 16 óra között. Augusztus 20-án az Országház-látogatás szünetel.

Az Országgyűlési Múzeum tárlatai mindkét napon nyitva tartanak: A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás 9 és 17 óra között, a Kőtár, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás 10 és 18 óra között, az Új világ hajnalán - Tisza István című tárlat előzetes regisztrációt követően, 9 és 16 óra között, díjmentesen tekinthető meg.

A Szent Korona látogatást követően megvásárolhatók az Országház Könyvkiadó újdonságai, történelmi, művészettörténeti, ismeretterjesztő kiadványai és gyermekkönyvei.

Ezeket olvastad már?
Manófaktúra János vitéz nyomában – ingyenes családi program

Manófaktúra János vitéz nyomában – ingyenes családi program

Farsangi Újbudai Botladozó Táncház

Farsangi Újbudai Botladozó Táncház

Faggató az Operában: Háború és béke

Faggató az Operában: Háború és béke

Mozi a Francia Intézetben: Négyszáz csapás

Mozi a Francia Intézetben: Négyszáz csapás

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás