RETRO RÁDIÓ

„Már tartanak az autósoktól, mert a sínekre hajtanak” – villamosbalesetek borzolják a kedélyeket Újpalotán - Fotók

Az elmúlt 3 hónapban legalább 4 esetben történt ilyen baleset a kerületben. Ezek mindig abból adódtak, hogy az autósok figyelmetlenül hajtottak a sínekre.Megosztás
Szerző: K.B.
2023.03.27. 08:00
villamos karambol Újpalota baleset

Korábbi cikkeinkben rendszeresen beszámoltunk róla, hogy az elmúlt időszakban Újpalotán több baleset is történt, melynek során több autó is a szabályosan közlekedő villamosnak ütközött. Az esetek száma jelentősen megugrott az elmúlt hetekben, csak a mostani héten például két baleset is történt. Most összeszedtük az összes karambolról szóló híreket.

villamos baleset Újpalota
Legutóbb csütörtökön történt karambol Újpalotán Fotó: Olvasói fotó

Legutóbb csütörtökön találkozott a villamos egy sínekre hajtó autóval a Zsókavár utcában, a Kőrakás parknál. Csupán két nappal előtte szintén baleset történt, akkor a Páskomliget utcában, a Nádastó parknál ütközött össze egy személygépkocsi a 69-es „sárga villámmal”. A villamosátjáróban egy autó volt látható, amely a Mexikói út felé közlekedő villamossal ütközött össze. A kocsi baloldala sérült meg a baleset során. 

villamos baleset Újpalota
Egy hét alatt két karambol is a kerületben a villamossal Fotó: Olvasói fotó

Az előző cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a kerületi lakosok szerint a villamosvezetők már tartanak a balesetektől, elkezdtek lassabban hajtani, nehogy beléjük ütközzenek a körültekintés nélkül hajtó autósok. Kiderült, hogy a Páskomliget utcai kereszteződésnél azért történhet ennyi karambol, mert nagy az átmenő forgalom, ugyanis itt kell befordulni a helyi postához és a NAV irodájához. Az sem mellékes, hogy a piac után ez az első kanyarodási lehetőség.

Több esetről is kaptunk információt

Ha még nem lenne elég a két incidens a héten, arról is be kell számolnunk, hogy már március elején is volt egy autós ütközés a villamossíneken, itt a kocsi állítólag egy másik autós hibájából sodródott fel a villamos pályájára. Emellett pedig január végén szintén egy kocsi hajtott a sínekre, hogy ott aztán összetalálkozzon a menetrend szerint közlekedő villamossal. A kisebbik jármű roncsa elfoglalta a sínpárt, ezért a fővárosi hivatásos tűzoltókat kellett értesíteni a mentéshez.

villamos ütközés Újpalota
Januárban is történt baleset a kerületben Fotó: Olvasói fotó

Tavaly szintén a XV. kerületben az 5-ös busz ütközött össze a villamossal a Széchenyi út és Kolozsvár utca kereszteződésénél. A baleset a helyi közlekedést is rendesen megbolygatta: a villamos helyett pótlóbusz járt, az 5-ös buszt pedig elterelték. Ha még ez nem lenne elég, az előző év végén is több sofőr a síneken kötött ki autójával Újpalotán.

A témával kapcsolatban felkerestük a rendőrséget a kérdéseinkkel, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás