RETRO RÁDIÓ

Tordai Bence megerősítette, a baloldal továbbra is szállítana fegyvereket Ukrajnába

Dömötör Csabával vitázott csütörtökön Tordai Bence. Az ellenzéki politikus megerősítette, hogy továbbra is küldenének fegyvereket Ukrajnába.Megosztás
Szerző: metropol
2023.02.03. 14:10
háború

A dollárok nem Oroszországból, hanem az Egyesült Államokból érkeztek – ezt mondta Dömötör Csaba Tordai Bence vádjaira. A párbeszédes politikus azt állította: a kormány oroszbarát. Tordai a csörte egy pontján a nemzeti konzultáció kitöltőivel kapcsolatban a Kubatov-listát emlegette. Dömötör erre azt válaszolta: az ellenzék örülne 1,4 millió szavazónak.

 

Az orosz–ukrán háborúról Dömötör Csaba arra figyelmeztette az ellenzéket, hogy a háborút ne a szokásos kormánnyal folytatott csörteként kezeljék. Azt nézzék, hogy azok milyen hatással vannak a kárpátaljai magyarokra.

Dömötör Csaba egyértelművé tette: a kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy béke legyen. Így tett a háború kirobbanása óta és mindaddig, amíg nem lesz vége a háborúnak, ellentétben a baloldallal, aki a fegyverszállítást támogatja.

  • DÖMÖTÖR: Idézhetek egyet? „Itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.”
  • TORDAI: Így van. Így van, hogy ne kelljen szégyenkezni.
  • DÖMÖTÖR: 2022. április, Tordai Bence.
  • TORDAI: Így van.
  • DÖMÖTÖR: Erre azt mondani, hogy ti egyáltalán nem mondtatok ilyet...
  • TORDAI: Fegyverszállításokról beszélünk. Tehát a fegyverek és a katonák nem tudom, érzi-e a különbséget, államtitkár úr?
  • DÖMÖTÖR: A fegyvernek nincs köze a háborúhoz?
  • TORDAI: Van köze a háborúhoz, mindenki fegyvert szállít, és mégsem kapcsolódtak be az országaik a háborúba. Nem tudom, feltűnt-e.
  • DÖMÖTÖR: És ahogy több fegyver van Európából az ukrán hadszíntéren, az a béke irányába tett erőfeszítés, vagy növeli annak az esélyét, hogy európai országok is háborús felek legyenek?
  • TORDAI: Még egyszer, az a kérdés, hogy milyen béke? Önök olyan békét szeretnének, ahol Oroszország legyőzi Ukrajnát, ezért ellenzik a fegyverszállításokat, mi pedig azt mondjuk, hogy ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat, és hogyha Oroszország belátja, hogy nem fog tudni győzedelmeskedni, akkor talán felülkerekedik a józan ész és kivonulnak az ukrán hadszíntérről.


 

 

Ezeket olvastad már?
Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Újra csökkenek az árak

Újra csökkenek az árak

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás