RETRO RÁDIÓ

Tarlós István: A mai napig nem tudni, mi lett a 200 milliárdos budapesti tartalékkal





Tarlós szerint Budapesten szimbolikus városvezetés zajlik, az általuk 2019-ben otthagyott 200 milliárdot meg nem tudni, mire költötte a főváros.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.26.
eltűnt örökség

Továbbra sem tudni, mi lett azzal a 200 milliárd forinttal, amit az előző városvezetés hagyott a főváros kasszájában – erről beszélt a volt főpolgármester hétfő este a Hír TV-ben. Tarlós István azt mondta, jelenleg csupán szimbolikus városvezetés történik, ráadásul nem tudni, hogy valaki is tisztában van-e a főváros pénzügyi helyzetével.

Tarlós István továbbra sem tudja, mi lett azzal az általa „örökül hagyott” 200 milliárd forinttal Fotó: Metropol/NZ

A mai napig nem mondott senki semmit arra, hogy mi lett az általunk otthagyott 200 milliárd forint tartalékkal. Legalábbis számomra ez a mai napig nem derült ki” – mondta a volt főpolgármester. Tarlós István hozzátette: azokat a fejlesztéseket, amikkel most a Városháza eldicsekszik, mind az előző vezetés indította el. A jelenlegi fővárosi vezetéstől pedig pontos és helyes számokat a főváros pénzügyi helyzetéről az elmúlt 3 évben lehetett hallani – mondta a volt főpolgármester.

Tarlós szerint jelenleg szimbolikus városvezetés történik, és amióta Karácsony Gergely visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől, sokkal többet foglalkozik olyan ügyekkel, amik nem a főváros hatáskörébe tartoznak, ezekben az ügyekben azonban inkompetens. A főváros és a kormány viszonyáról Tarlós István úgy vélekedett, hogy a jelenlegi városvezetés a tényleges együttműködést ellehetetlenítette a kormánnyal.

Karácsony Gergely sokkal többet foglalkozik a főváros hatáskörén kívül eső ügyekkel Fotó: Dunántúli Napló

„Azt nem lehet csinálni, hogy útszéli módon gyalázom a kormányt, támadom, le akarom váltani, mindennek elmondom, másnap pedig odasompolygok, barátkozást ajánlok, együttműködést ajánlok, és tartom a kezem, hogy adjatok ki egy kis pénzt. Tehát így együttműködni nem lehet” – összegezte a volt főpolgármester.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás