Nincs kegyelem: ezekre a vármegyékre adtak ki vörös riasztást

Hol vannak még a júliusi, augusztusi forróságok!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.20.
hőség vörös riasztás kánikula

A csapadékos időszak után sokan várták a száraz, kellemesen meleg nyári napokat, ám a vágyuk csak félig vált valóra. A szárazsággal együtt ugyanis jócskán 30 fok feletti csúcshőmérsékletekkel találkozhatunk. A kezdeti citromsárga riasztást egyre több vármegyében másodfokú riasztás követte. Péntekre egy, szombatra pedig két vármegyére is harmadfokú veszélyjelzést adnak ki magas középhőmérséklet miatt. Jöjjenek a részletek!

Stressed,Woman,Drying,Sweat,Using,A,Wipe,In,A,Warm
A következő két napra három vármegyére is harmadfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt (Fotó: Shutterstock)

Ahogy a HungaroMed alábbi ábrája is mutatja: péntekre 3 vármegyére első, 11 vármegyére másod, és egy vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt. Ez azt jelenti, hogy a citromsárgával jelölt területeken a napi középhőmérséklet 25, a narancssárgával jelölt helyeken 27, míg a pirossal színezett Bács-Kiskun vármegyében 29 fok felett alakulhat!

Fotó: met.hu

A helyzet szombaton is érdekesen alakul. 5 vármegyére első, 4 vármegyére másod, és 2 vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt.

Fotó: met.hu

Ami a következő napok fővárosi időjárását illeti, mutatjuk a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzését:

Pénteken hamisítatlan strandidőre van kilátás rengeteg napsütéssel és fátyolfelhőkkel. Az országos maximum-hőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.
Szombaton a napsütéshez gomolyfelhők társulhatnak, késő estétől pedig zivatar alakulhat ki. 31-32 fok körüli kánikula várható.
Vasárnap alapvetően hajnalban, illetve délutántól valószínű zápor, zivatar. Napközben többórás napsütést kapunk. Miközben többfelé megerősödik az ÉNy-i szél,  30-36 fokos hőségre készülhetünk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás