Mérnöki pontossággal szakad ketté az ország: nyolc vármegyére adtak ki riasztást

Bosszankodhat, aki most ment belföldi nyaralásra.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.10.
Riasztás felhőszakadás zivatar

A bolondját járatja velünk az időjárás! Ha a naptárra vagy a hőmérő higanyszálára nézünk, akkor nyár van, de ennyi eső általában csak tavasszal meg ősszel fordul elő, nem a legmelegebb évszakban! 

Ha zivatar miatt citromsárga veszélyjelzést adnak ki, akkor nem árt tudni, hogy az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de jégeső előfordulhat! ( Fotó: Pexels/Peter)

Míg hétfőre Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye kivételével az egész országra másodfokú riasztást adtak ki zivatar miatt,  addig kedden „csak” keleten, 11 vármegyére rendeltek el elsőfokú riasztást zivatar miatt. Szerdán pedig mérnöki pontossággal szakad ketté az ország: ahogy az alábbi ábrán is látható, nyolc vármegye érintett a citromsárga riasztásban zivatar miatt.

Fotó: met.hu

Most pedig lássuk, milyen idő várható a következő napokban Budapesten! Íme a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése: 

Kedden nyugat, délnyugat felől több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. Emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 21 és 27 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Élénk marad az ÉNy-i szél.
Szerdán a gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Az északias szél néha megélénkül. Már csak 20-26 fok valószínű.
Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé (főleg az ország déli felén) zivatarral, záporral, felhőszakadással. Később északnyugat felől szárazabb levegő érkezik. 19-25 fok várható délután.
Pénteken többórás napsütés várható, és már csak elszórtan fordul elő zápor. 21 és 28 fok közé melegszik a levegő.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás