Furcsa alakban szakad ketté az ország: itt a veszélyjelzés

Hamarosan tényleg beköszönthet a nyár!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.12.
zivatar prognózis veszélyjelzés

Az elmúlt napok és hetek felemás időjárása után úgy néz ki, már csak egy zivataros napot kell kibírnunk és jön a hamisítatlan nyáridő!  

Már csak egy zivataros napot kell kibírnunk a hamisítatlan nyáridőig? (Fotó: Pexels/Pixabay)

Csütörtökön furcsamód szakad ketté az ország: a HungaroMet alábbi ábrája jól mutatja, mely vármegyékre adtak ki elsőfokú riasztást zivatar miatt csütörtökre. Az azt követő napokon viszont – a szerdán közzétett prognózis szerint – nem kell tartanunk csapadéktól!

Fotó: met.hu

Ami a következő napok budapesti időjárás-előrejelzését illeti, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerint csütörtökön még szükség lehet az esernyőre. 

Csütörtökön továbbra is gyakran zavarják gomolyfelhők a napsütést. Nyugat felől elszórtan fordul elő záporeső. Estétől aztán szárazabb levegő éri el hazánk térségét. Élénk marad az ÉNy-i szél. 23 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, és már kicsi az esély csapadékra. 25 fok körüli kellemes nyári idő valószínű. Fokozatosan gyengül a szél.

Szombaton sok napsütés várható, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Tovább melegszik az idő: délután már 25-30 fok lesz.
Vasárnap ragyogó napsütés lesz némi gomolyfelhővel, csapadék nélkül. 26-31 fokos meleg valószínű.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás