Heves zivatarok, felhőszakadás, jégeső – csúnyábbik arcát mutatja a tavasz

Csapadékból nem lesz hiány, de csak 17 fokig esik vissza a hőmérséklet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
zápor felhőszakadás zivatar

Még mindig ravasz a tavasz. Miután remek ízelítőt adott a nyárból, erőteljesen érzékelteti, hogy az évszak sajátossága a csapadék, olykor jó sok csapadék...

Fotó: Pexels/Pixabay

Szerda reggelig sokfelé várható zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Napközben szakadozik a felhőzet, de az újra megnövekvő gomolyokból újra kialakulnak záporok, zivatarok – nagyobb eséllyel délen, délkeleten. 17–24 fok várható. A HungaroMet tájékoztatása szerint az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt.
Csütörtökön többórás napsütés valószínű, de ennél több jóval nem kecsegtet az előttünk álló napok prognózisa. Elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A csúcsérték 23 fok körül valószínű.
Pénteken és szombaton megint nehéz lesz kitalálni, mit vegyen fel az ember: napos, gomolyfelhős idő mellett mindkét nap szórványosan nyárias záporral, zivatarral kell számolni. 25–26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik – szól a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás