Három részre szakad az ország: kiadták a riasztást

Időjárás tekintetében nem indul túl jól a jövő hét....



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.26.
veszélyjelzés prognózis zivatar

Nem kevesebb, mint 11 vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást zivatar miatt hétfőre – derül ki a HungaroMet veszélyjelzési térképéről.

11 vármegyére adtak ki zivatar miatt elsőfokú riasztást hétfőre (Fotó: Pexels.com/Jill Burrow)

Ahogy az alábbi ábra is mutatja: május 27-én három részre szakad az ország: négy délnyugati és négy északkeleti vármegye kivételével mindenhol zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Fotó: met.hu

Ami az előttünk álló napok időjárást illeti, a köpönyeg.hu meteorológiai portál fővárosi előrejelzése a következő három napra napsütést ígér. Jöjjenek a részletek!

Hétfőn ragyogó napsütés várható, csak néhol fordul elő csapadék. A hőmérséklet 24 és 30 fok közé emelkedik, gyenge marad a szél.
Kedden a délelőtti sok napsütést követően délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Estétől megerősödhet az északnyugati szél. 26-27 fokos meleg lesz.
Szerdán hasonló időre számíthatunk: a többórás napsütés mellett elszórtan zivatar, zápor is kialakul. Az északnyugati szél élénk lesz. 23-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás