Vígné Sági Katalin szeretettel főz a Reformátor Culina csapatával

Reformator Culina: ahol az iskolai menza is egészséges és finom.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.09.30.
Módosítva: 2024.09.30.
konyha Reformátor Culina Vígné Sági Katalin esküvő

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium menzája nemcsak a közétkeztetési szakácsversenyek elismerő díjait tudhatja magáénak, de a Vígné Sági Katalin által vezetett Reformátor Culina gyakorta kap felkérést esküvői menük elkészítésére is.

Vígné Sági Katalin gyümölcslevest készít a konyháján (Fotó: Fodor Erika)

Az idei tanévkezdéskor meglátogattuk a rózsakerti református iskola finom és egészséges menzájáról messze a környéken túl is híres konyháját. 

Egy hétköznapi iskolai menü: Gyümölcsleves, rántott csirkemell kukoricás rizzsel és őszibarack (Fotó: Fodor Erika)

A „konyhafőnöknő”, Vígné Sági Katalin körbevezetett minket, és megmutatta, mi készült az első hét második napján ebédre annak az 1200 fiatalnak, akiknek az étkeztetéséről nap mint nap – ételérzékenység alapján diétás variációkkal is – gondoskodnak.

„Tízen dolgozunk jó kis csapatban a konyhán. Helyben étkeztetünk, az általános iskola és a gimnázium épületében, és kiszállítjuk az ebédet még két óvodába és iskolába.

Mindenből készül mentes változat is (Fotó: Fodor Erika)

A munka hajnalban kezdődik, hatalmas, minimum 50 literes üstökben és fazékban fő az étel, és annak fruktóz-, glutén-, tej-, cukor- és egyéb ételérzékenység esetén is fogyasztható, finom változatai. E mellett már hajnaltól csomagoljuk a reggeli- és uzsonnaadagokat is” – tudtuk meg Vígné Sági Katalintól, akinek a konyhájában olyan jó hangulat uralkodik, miközben mindenkinek jár a keze, hogy legszívesebben órákig maradtunk volna, ha nem lett volna nagyon meleg az egészségügyi előírásoknak megfelelő védőruházatban beöltözve.

Friss zöldség vagy gyümölcs is kerül a gyerekek elé az asztalra (Fotó: Fodor Erika)

„Hiszek abban, és ezt itt, a Reformator Culinában a kollégáimmal sikerül is megvalósítanunk, hogy attól, hogy a gyermekünk menzán étkezik, még a lehető legjobbat kapja. 

Igyekszünk úgy összeválogatni az ebédmenüt, hogy abban mindig legyen gyümölcs, zöldség, egészséges alapanyagok, minél inkább adalék és dúsító, sűrítő kiegészítők nélkül. Aki pedig valamilyen ételérzékenységben szenved, annak úgy elkészíteni az ételét, hogy ő is értékes táplálékot kapjon, és még finom is legyen, hiszen az ebédünk élvezeti értéke sem elhanyagolható szempont” – mesélte mosolygósan Katalin.

Külsős rendezvényekre is gyakran kap felkérést a Culina  (Fotó: Fodor Erika)

A menzai étkeztetés minőségét látva nem csoda hát, hogy a Reformátor Culina csapata sokszor kap felkérést esküvői menü készítésére is, hiszen a násznép is szeret jókat enni a lagziban, arról nem beszélve, hogy ott is egyre többféle ételérzékenység fordul elő, és a felnőttek is hálásak, ha erre odafigyelnek a vendéglátók.

@fezstory

A Reformátor Culina számos közétkeztetési szakácsverseny díját elhozta már, de Vígné Sági Katalin konyhafőnöknőt gyakran keresik meg esküvői menű elkészítéséhez is.

♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás