Ha indulás előtt néhány édes falattal dobnánk fel a reggelt, íme a tökéletes gyors megoldás: mikrós bögresüti – mentesen vagy hagyományos összetevőkből!
Válasszuk ki a bögrét, amelyben „sütni” fogunk.
Fél bögre zabliszt (akár saját őrlésű pehelyből, lehet gluténmentes is)
1 dl tej (növényi tej)
Fél banán
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál fahéj
Fél teáskanál kardamon
2 teáskanál méz
1 csipet só
1 teáskanál olaj vagy kókuszzsír
Az összetevőket a kiválasztott bögrében egy villával, a banánt is szétnyomkodva, jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk ízlés szerint kókuszreszelékkel vagy mandulaszeletekkel, és betesszük a mikróba 3-5 percre. Ezután kivesszük, és a tetejére – ízlés szerint – mogyoróvajat vagy nutellát, illetve újabb adag manduladarát és mézet csorgatunk.
Készíthetjük juharsziruppal is, és akkor abszolút vegán, mégis teljes értékű desszertet kapunk.
Ha kedveskedni szeretnénk annak, akinek a reggelét feldobjuk ezzel, csokoládédarabokat is elrejthetünk a tésztában, illetve 2 evőkanálnyi reszelt körtét is keverhetünk bele!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre