A szájhigiénés fejlesztések létfontosságúak, mivel a napi lepedék alapos eltávolítása kizárólag kézi fogkefével sokkal nehezebb, és a fogakon, ínyszélen maradó lepedék ínygyulladáshoz vezethet, valamint a lepedékben megtelepedő baktériumok sok esetben más betegségek kialakulását is előidézhetik a testben. Az orális problémák sokkal több embert érintenek, mint gondolnánk, világszerte nagyjából 3,5 milliárd, vagyis majdnem minden második ember szenved valamilyen szájüregi betegségben. Pedig a legtöbb probléma a legegyszerűbb szájápolási tevékenységgel megelőzhető lenne. Igen, ez a fogmosás. Csak éppen nem mindegy, hogyan és mivel mosunk fogat, hogy a lepedékeket a lehető legalaposabban eltávolítsuk.

Forrás: Oral-B

A klinikai kutatások és számos elektromos fogkefe tesztje során az Oral-B által az 1990-es években bemutatott, kerek kefefejű, oszcilláló-forgó mozgású elektromos fogkefe kiválóan teljesített a lepedékeltávolításban és az ínygyulladás csökkentésében a különböző kézi és elektromos fogkefe modelljeihez képest. Bevezetése óta az Oral-B folyamatosan fejlesztette és újította elektromos fogkeféit, legújabb csúcstechnológiás készüléke, az Oral-B iOTM idén már Magyarországon is kapható.

A P&G új szájápolási készüléke 6 évig tartó, fogászati szakemberek részvételével végzett kutatás eredménye, és 250 szabadalom teszi egyedülállóvá. Különleges súrlódás nélküli mágneses meghajtója az energiát közvetlenül a meghajtóból az egyes sörték hegyére továbbítja, amely finom mikrorezgések által precíz, csendes és hatékony tisztítást tesz lehetővé. Az oszcillációs-rotációs mozgást mikrorezgésekkel kombinálva a fogkefe szinte magától siklik a fogak felületén, sima érzést keltve fogmosás közben.

Forrás: Oral-B

Az iO™ elektromos fogkefe teszt eredményei rávilágítottak, hogy ez az egyedülálló mágneses fogkefe szenzációsan tiszta fogakat és ínyt nyújt a felhasználónak, és használata olyan érzést biztosít, mintha épp most léptünk volna ki egy fogászati tisztításról. Klinikai vizsgálatok során a kézi fogkefékkel összevetve az Oral-B iO™ alaposabb tisztítást végzett a fogakon és az ínyen, amely a megfelelő szájhigiéné fenntartása szempontjából kiemelkedő. Az Oral-B iO™ felhasználói azt tapasztalták, hogy a fogkefe hatszor több lepedéket távolított el az ínyszélen, ezért száz százalékkal egészségesebbé vált az ínyük egy hét alatt.

(x)