Olvasónknak öt gyermeke van, ha melléjük még befutnak a barátok, egy pillanat alatt megduplázódik a család létszáma, pláne hétvégén.

„Ilyenkor reggelire jól jön egy kiadós rántotta, amibe mehet minden jó, ami csak van otthon. Hol pirospaprikásan, hol fehéren készül, attól függően, hogy éppen milyen hangulatom van, és mit találok hozzá a kamrában. Mi mindegyiket szeretjük.”

 

Lachmann Botond rántottája (Olvasói fotó)

Hozzávaló

15 tojás (ha van, házi)

4 nagy fej hagyma

szalonna, húsos szalonna, kolbász – ami van otthon

só, bors és vagy fűszerpaprika (vagy 2-3 fonnyadt lecsópaprika beleaprítva)

Elkészítés

Paprikás és fehér rántotta (Olvasói fotó)

A kenyérszalonnát kockára vágva odatesszük pirulni egy óriás serpenyőben. A kisült zsírjában megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd vagy kolbászkarikákat, vagy nyers húsos szalonnát adunk hozzá, és azzal is kicsit összepirítjuk. Ha a kolbászos verziót készítjük, adjunk hozzá egy csipet fűszerpaprikát is, ha a másik félét csináljuk, ahhoz mehet a felaprított paprikahús. A tojásokat villával felverjük, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a pirult, szaftos húsos hagymára. Tetszés szerint hagyjuk megszilárdulni a rántottát, vagy még krémesen levesszük a tűzhelyről. Paradicsommal fogyasztva még kenyér sem feltétlenül kell hozzá. Jó étvágyat!