Mindig ugyanaz az uzsi? Így dobhatjuk fel az unalmas tízóraikat!





Felejtsük el a szalámis zsömlét és a mellé csomagolt almát. Mutatjuk, hogyan dobhatjuk fel gyermekünk iskolai tízóraiját.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.31.
zöldség iskolai tízórai szendvics Változatos étkezés

Véget ért az őszi szünet, november 2-án újra becsengetnek az iskolákban. Ismét készülnek reggelenként a diákoknak az uzsonnák, amik a legtöbbször szalámis szendvicsek vagy péksütemények. Ezek azonban napi szinten unalmassá vállhatnak a gyerkeknek. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogyan készíthetünk egyszerű, tápláló, finom, mégis izgalmas tízóraikat.

1) Ne csak sóval fűszerezzünk!

A leggyakrabban használt fűszer a só, ezekből pedig a szendvicsekben is jócskán teszünk. A túl sok só azonban egészségtelen. Igyekezzünk alacsonyabb sótartalmú sonkát, sajtot és margarint használni. Helyettesítsük inkább más fűszerekkel, például borssal, oregánóval vagy friss bazsalikommal.

Zöldségekkel is feldobhatjuk a tízórait (Fotó: Pixabay

2) Dobjuk fel sok zöldséggel

Érdemes különböző zöldségekkel feldobni, változatosabbá tenni a szendvicseket. A paradicsom, paprika és uborka mellett nyugodtan használjunk retket, fejes salátát, rukkolát, répát vagy akár friss káposztát. Ezzel nemcsak változatosabb, de egészségesebb is lesz a tízórai. A zöldségeket pedig lehetőleg ne a szendvicsbe tegyük, hanem az uzsonnásdoboz másik rekeszébe vagy egy külön dobozba, így a feltétekből származó só nem tesz kárt bennük és nem is áztatják el az ételt.

3) A vasárnapi ebéd is jó kiindulási alap lehet

Már a vasárnapi ebéd készítése során felkészülhetünk a következő heti uzsonnákra. A maradék sült húsból, főtt zöldségekből és margarinból ízletes szendvicskrém készülhet, ha pedig egy pár szem burgonyával többet főzünk, készíthetünk krumplis pogácsát vagy muffint.

4) Nem csak szendvics lehet a tízórai

Ha unjuk a klasszikus szendvicseket, készíthetünk tartalmas, sós muffinokat az uzsonnásdobozban. Süthetünk sajtos, sonkás, kolbászos vagy zöldséges muffint. Ha mégis az édes és gyors reggelire várunk remek megoldás lehet zabkása sok gyümölccsel vagy házi készítésű müzliszelet is.

A sós muffinokat is imádni fogják a gyerekek (Fotó: Pixabay)

 





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás