Ha szívesen ennénk egy hagyományos receptúra alapján készült, mégis modern és különleges bagelt és innánk hozzá egy frissen facsart juice-t, a Margit körút 62. szám alatt hozzájuthatunk ilyenhez, és hazavihetjük. A kicsi, hangulatos, kézműves termékeket kínáló mikropékségben több, mint tíz féle bageből válogathatunk. Kipróbálhatjuk az ősz kedvencét, a kecskesajtos – céklás szendvicset, vagy a tél és a karácsony közeledtével az egyik különleges újdonságot, a fahéjas bagelt is.

Trellay Levente tudja, mit ajánl (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

-A bageleket saját recept alapján készítjük, amit a krónikák és a saját ízlésünk szerint gyúrtunk össze. Egyes feltételezések szerint ugyanis ez a pékáru a Kárpát-medencéből indult világhódító útjára és először New Yorkban aratott nagy sikert. Mi ötvöztük a hagyományos receptet a modern felfogással: a szendvicsek alapanyagait – a lehetőségekhez mérten – az uborkától a patéig hazai organikus biogazdaságokból szerezzük be” – árulta el Trellay Levente, a Budapest Bägel egyik alapítója, aki a Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés nagyköveteként – szintén a lokálpatriotizmus értékei mentén – keresi a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

Egy kecskesajtost? (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A Budapest Bägel – Budában minden biodinamikus és környezetbarát. A bagelek tésztája kissé édeskés és alapvetően vegán: tojás és tej nélkül készül. A jelenlegi helyzetben futárcégeken keresztül lehet innen rendelni, de van elviteles kiszolgálás is. A pékárun kívül friss kávét, juice-okat, natúr borokat, mézeket, illetve különféle krémeket és szószokat is lehet itt vásárolni, amelyek zöme szintén kézműves termék és organikus helyekről származik.

Finom, és minden összetevője organikus (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Jelenlegi nyitva tartás

Hétfőtől – péntekig: 8:30 – 17:30

Szombaton: 9– 15-ig

Újdonságok és hírek: https://www.facebook.com/budapestbagelbuda