RETRO RÁDIÓ

A színház túléli a járványt! Hihetetlen, mennyien vettek jegyet online színházi előadásra





Járvány ide vagy oda, a bezárt kulturális helyszínek ellenére a színház él! Eddig több tízezer jegyet adtak el a virtuális előadásokra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.18.
eszínház online színház kultúra kornavírus-járvány

Váratlanul népszerű lett az online színház. Rengeteg jegy fogy az előadásokra, ami kétszeresen is jó: a néző nem marad előadás nélkül és jegyvásárlásával segíti a szakmát is. A Világgazdaságnak Légrádi Gergő, az eSzínház vezetője elmondta, a projekt fő célja a közönségépítés, és hogy a határon túli darabokat is el tudják juttatni az érdeklődőkhöz. – Az ország első hazai fejlesztésű, a szakma aktív bevonásával létrejött előadóművészeti streamingplatformja az eSzínház, amely szeptemberben lépett a piacra – mondta Légrádi, majd hozzátette: – Az eSzínházat az Alapítvány a Színházakért nonprofit szervezet működteti. A fő cél nem a pandémia miatti kárenyhítés volt, vagyis nem a színházak túlélését segítő bevételszerzés, hanem a közönségépítés és a színházi előadások rögzítése. Ugyanakkor ma már az eSzínházon keresztül értékelhető mennyiségű bevételhez juthatnak a színházak.

fotó: nemzetiszinhaz.hu

A nézők online, élőben figyelhetik az előadásokat

Légrádi Gergely szerint az eSzínház maradt majdnem az egyetlen platform, amelyen keresztül megfelelő full HD minőségben el tudják juttatni a nézőkhöz mind a rögzített, mind az élő előadásokat. – A jelen idejű streaming nem visszatekerhető, minden akkor és ott történik, a néző pedig lényegében a színpadról láthatja az előadást, miközben van olyan közvetítés, amikor a néző interaktív módon maga váltogathat két különböző kameraállás között – mondta a vezető a Világgazdaságnak.

A járvány helyzet után is lesz közvetítés

A virtuális nézőtér megnyitásával a színházak eddig nehezen elért réteget képesek megszólítani, ezért a pandémia után sem állnak le a streameléssel – mondta Légrádi. - Az egyik fő cél, hogy a magyarországi és határon túli előadásokat földrajzi korlátok nélkül el tudják juttatni minden érdeklődőhöz, akár angolul feliratozva is. Az eSzínház eddigi közvetítéseire 25-30 százalékban külföldön élő magyarok vásároltak jegyet, ami azt mutatja, hogy számottevő kereslet van a magyarországi és a határon túli magyar színházak előadásaira külföldön és belföldön is.





Ezeket olvastad már?
Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás