
Retró kvíz: Emlékszel még, milyen volt a húsvét régen?
Kinek a kalácsillat, kinek a locsolkodás...
A legtöbb könnyen megvásárolható a szupermarketekben. Egészséges ételek, amik jelentősen hozzájárulnak a szervezeted kulcsfontosságú szükségleteihez.
Az egészséges ételekről általában nem mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. A folyamatosan változó diétás trendek közül rendkívül nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Feltehetőleg már mindenki hallott a léböjttől kezdve a húsevő étrendig sok különféle diétáról.
Most felsorolunk öt olyan ételt The Mirror forrásai alapján, ami garantáltan jótékony hatással bírnak, nemcsak a szervezetedre, hanem a diétádra is. Továbbá ezek olyan tápanyagban gazdag ételek lesznek, amelyek tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, így feltöltenek energiával, harcolnak a gyulladások ellen, és a bélrendszert is tisztítja.
Vízitorma
Erős kezdésnek a leginkább alulértékelt étellel kezdjük a vízitormával, amit nagy eséllyel kevesen ismernek. Ez a csodaétel tele van ásványi anyagokkal (kalciummal, káliummal, magnéziummal és foszforral), nagyon jó a csontok egészségére. Magas az antioxidáns-tartalma és rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Bátran lehet fogyasztani salátában vagy szendvicsben is egyaránt.
Szardínia
Oké, nem mindenki kedvence a szardínia – de az előnyök tagadhatatlanok. A szardínia gazdag az ómega-3 zsírsavban, ami nélkülözhetetlen az agyműködéshez és a memóriához, továbbá Alzheimer-kór és a demencia kockázatát is csökkenhetik számos ásványianyag-tartalma mellett. Tele vannak fehérjével, amik támogatják az izomnövekedést és hosszabb ideig teltebbnek hatnak.
Lencsék
A lencse sok kultúrában alapvetően kulcsfontosságú tényező. Nagyszerű növényifehérje- és rostforrás, ezenkívül tele vannak olyan hasznos vitaminnal és ásványi anyagokkal, mint a vas, kálium, magnézium és B-vitamin. A szív egészségét támogatja a magas rost- és folsavtartalma, valamint elősegíti a gondtalan emésztést és a rendszeres bélmozgást.
Gránátalma
A gránátalma leve segít csökkenteni a gyulladást és fokozhatja az edzésteljesítményt, míg a magvak rostokkal vannak tele, hogy az emésztést elősegítsék. Mindkettő nagyszerű erőforrás a szív egészségére és a memória javítására, sőt még a rossz koleszterinszint csökkentéséhez is kedvező hatással van.
Kefir
A kefir egy olyan erjesztett tejital, ami tápanyagban és probiotikumokban gazdag, ezzel támogatva az emésztést. Továbbá segíti a bélműködést és erősíti az immunrendszert. Egyes tanulmányok szerint a kefir segíti a vérnyomást, ami feltehetőleg szoros kapcsolatban lehet a mentális egészség, az alvásminőség és a bélrendszer egészsége között, ezeken a területen is segíthet.
Az alábbiakban látható videón egy ízletes lencsefőzelék receptje:
Kinek a kalácsillat, kinek a locsolkodás...
Dr. John Scharffenberg titkai a hosszú életért.
Vendégeket várunk, de nem akarunk sokat pepecselni a finomságokkal aznap?
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre