Hihetetlen felfedezést tettek.
Napi két csésze tea fogyasztása segít megóvni a memóriát a kor előrehaladtával is – állapították meg tudósok. A The Sun arról is beszámolt, hogy a teában természetesen előforduló anyagok, az úgynevezett flavanolok fokozzák az agy teljesítményét, és így segítik megőrizni a memóriát.
A szakértők azután jutottak erre a megállapításra, hogy megvizsgálták, hogyan befolyásolták a flavanolok – amelyek az almában és a bogyós gyümölcsökben is megtalálhatóak – több mint 3500 egészséges, 60 év feletti ember memóriáját. Az egyik csoport napi 500 mg-ot vett magához, ami két csésze teának felel meg, míg egy másik csoport csupán placebót kapott.
A hároméves vizsgálat során szófelidézési feladatokkal tesztelték a résztvevők memóriáját. A flavanol csoportban a pontszámok átlagosan 10,5 százalékkal voltak jobbak. Gunter Kuhnle professzor, a Readingi Egyetem munkatársa szerint a teázás a legegyszerűbb módja a flavanolbevitel növelésének.
Tara Spires-Jones professzor, az Edinburgh-i Egyetem munkatársa elmondta, hogy más tanulmányok szerint a flavanolok segíthetik az agyat azáltal, hogy fokozzák a szinapszisok, azaz a neuronok közötti kapcsolatok kialakulását.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre