Szinte hetente bukkanunk illegális szemétlerakó helyekre a főváros külső kerületeiben. A legújabbat a III. kerület nyugati részén található Kiscelli múzeum környékén elterülő kiserdőben fotózta az egyik kerületi lakos. A férfi rögtön megosztotta a legnagyobb közösségi oldalon található kerületi csoportjukban a képeket, ahol a helyi lakosokat feldühítették a látottak.

(Fotó: Facebook)

– Sajnos így néz ki a Kiscelli Múzeum alatti parkoló alulról körben (pénteki képek). Dühítő és elkeserítő egyben, hogy egyes emberek ezt a területet használják rendszeresen hulladéklerakónak. Ez nem új keletű probléma, és ha esetleg illetékes is látja, feltehetnének 1-2 kamerát a parkolóba, és lehetne bírságolni – írta a III. kerület/Óbuda nevű több mint 20 000 főt számoló csoportjában.

(Fotó: Facebook)

Tisztítsuk meg Magyarországot!

Két ütemben tisztítják meg az országot az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Belügyminisztérium közös pályázatának keretein belül. A projekt első ütemében 13 milliárd forintot biztosított a kormány a legrosszabb állapotban lévő területek megtisztítására, többek között közutak, vasutak, erdők, turistaútvonalak, folyópartok, valamint önkormányzati közterületek környezetében.