Ismét súlyos baleset történt a rettegett budavári kutyasétáltatóban. A kora délutáni órákban egy foxi-agár kutyus, Benji ugrotta át az Anjou bástyánál található alacsony várfalat és zuhant le a 10 méteres mélységbe.

(Fotó: Facebook/budavári kutyás balesetek)

Olyan volt, mintha valaki egy labdát dobott volna és azután ugrana. Pedig nem volt ott senki – számolt be róla a mentett kutyus gazdája Nóri, a Budavári kutyás balesetek Facebook-csoport tagjainak.

(Fotó: Facebook/budavári kutyás balesetek)

A gazdi lifttel sietett le a sérült ebhez, akit kritikus állapotban szállítottak taxival a Budai Kisállatklinikára. A röntgen után kiderült, Benji belső vérzést szenvedett és ki kellett operálni a lépét. A foxi-agár kutyusnak szerencsére törése nem lett, és úgy tudjuk, azóta jobban van és otthon lábadozik.

Nem ez az első baleset, ami a várfalnál történt, sőt évek óta visszatérő problémát okoz az életveszélyes sétáltató. Több helyi csoportban fejezték már ki aggodalmukat a gazdik a helyzet miatt, ugyanis nem merik póráz nélkül elengedni a kedvenceiket, nehogy lezuhanjanak a várfalról. Jó hír, hogy nemrégiben figyelmeztető táblákat tettek ki a kutyásoknak, más kérdés, hogy sajnos ezek sincsenek jól látható helyen. Ezt a posztjában Nóri is megerősítette, aki szintén nem vette észre a figyelmeztetést. A csoport tagjai megoldást szeretnének és remélik, hogy ehhez nem lesz szükség egy újabb súlyos, vagy végzetes balesetre.

(Fotó: Facebook/budavári kutyás balesetek)