Nagyon kevés közvécé üzemel Budapesten, amikor pedig az emberre rájön a futhatnék nincs idő jobbra-balra rohangálni, hogy meglássunk egy illemhelyet. Most, hogy a kocsmák és éttermek nyitva sincsenek, a helyzet még rosszabb.

Különféle szervezetek évek óta kampányolnak amellett, hogy több közvécé legyen Budapesten, egy zuglói diák pedig most más megközelítéssel szállt be a vécéprobléma megoldásába: egy appot fejlesztett, ami mutatja a hozzánk legközelebb eső nyilvános illemhelyet, illetve olyan egységet, amely fogyasztástól függetlenül megengedi mosdójának használatát – számol be a fantasztikus ötletről a Telex.

A Budipest appot készítő Gergely Dániel, a Petrik Lajos Technikum tanulója azt írta a Telexnek küldött levelében, évek óta tervezte egy ilyen applikáció készítését, ami most több hónap munka után megjelenhetett. „Hiszem, hogy Budapestet az ilyen polgári kezdeményezések teszik azzá a várossá, ami” – írta még.

Az alkalmazást teljes szívvel ajánljuk minden apró hólyaggal rendelkező embertársunknak, vagy bárkinek, akire rájönne a szükség.

Az app Itt érhető el ingyenesen az Appstore-ban, itt pedig a Google Playben.