Mint írja, kedd délután a Deák Ferenc téren éppen egy zebrán ment át, amikor valaki hátulról megszólítótta, hogy „ki van szakadva”, mutatva a hölgy téli kabátjára.

Mikor hátranyúltam megtapogatni legnagyobb meglepetésemre nem szakadást éreztem, hanem hogy a kabátomból ömlik a tömés és beteríti lassan az egész zebrát” – írta megdöbbenve az áldozat.

„Levettem, és akkor láttam meg hogy ez nem szakadás, hanem valaki megfontoltan egy pengével szépen két helyen és végighasította az anyagot. Ekkor állt mellém egy nem túl jól szituált asszony, hogy ezt a kabátot így mennyire ki kell dobni, nem lehet megjavítani… Gondolom pályázva arra, hogy majd nekiadom. Sokkos állapotban csak el tudtam küldeni, hogy megjavítom, engem hagyjon békén, mire szemrehányóan távozott” – ecsetelte az egészen megdöbbentő sztorit a fővárosi fiatal nő.

„MINDENKI nagyon vigyázzon, figyeljen magára!!” – figyelmeztetett a posztban a pórul járt áldozat, aki jelentős anyagi kárt szenvedett, de mint írja, abba már bele sem gondol mi van, hogyha az a penge, amivel kivágják egy kicsit beljebb csúszik.

Úgy tűnik, eddig süllyedtünk itt Budapesten, hogy ártatlan járókelők ellen fognak össze emberek, tönkretéve értékeinket, hogy aztán rárepüljenek a maradványokra. Remélem, a történet megosztása segít annyit, hogyha jobban körbenézünk, odafigyelünk környezetünkre és egymásra, elkerülhetjük a hasonló helyzeteket, hiszen egy télikabát nem olcsó mulatság, abba már bele sem gondolva, mi van, hogyha az a penge, amivel kivágják, egy kicsit beljebb csúszik…”

A BRFK az alábbiakat közölte: „az esettel kapcsolatban feljelentés nem érkezett a rendőrségre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2021. november 17-én felvették a kapcsolatot a sértettel, mely alapján az ügyben szabálysértési eljárás indult.