Világszerte hatalmas port kavart Sarah Everard március 3-i eltűnése, akinek a holttetést egy héttel később találták meg egy Kent megyei erdőben. Az elkövető feltételezhetően egy politikusokat és diplomatákat őrző rendőr volt, aki a nyílt utcáról rabolta el a 33 éves nőt.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben – a brit királyi család mellett – szinte minden figyelem erre a tragédiára irányult, és brit nők százai kezdtek el utcai zaklatásokról, agresszív beszólogatásokról, és kisebb-nagyobb erőszakos cselekedetekről beszámolni. Sarah Eeverard esete sajnos egyáltalán nem egyedi, és sokak szólaltak fel amiatt, hogy a közterületek és az utcák egyáltalán nem biztonságosak.

Ezen felbuzdulva a napokban egyre többen osztanak meg különböző önvédelmi technikákat egyfajta segítségként, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre. Kiderült, hogy a legtöbb nő biztonságban érzi magát attól, hogy ha van nála egy kulcs, amit akár fegyverként is használhat. Fae, a több mint 18 ezer követővel rendelkező TikTok-sztár azonban fontos dologra hívta fel a figyelmet a kulcsokkal kapcsolatban, ugyanis ha nem vigyázunk, saját magunkat is megsérthetjük vele. Ha kíváncsi vagy, hogy mi az a technika, amellyel csak is kizárólag a támadóban tehetsz kárt, kattints a videóra.

@faesfx

Stay safe #fyp #saraheverard #reclaimthesestreets

♬ original sound – Fae