Erősen indul az új év a fiatalok kedvenc applikációján, a TikTokon. Az alkalmazás a tavalyi évben már a leglátogatottabb felületté vált, még a Google-t is megelőzte. Rengeteg fiatal és felnőtt is rendszeresen követi itt a videókat. Most egy divatossá vált felvétel miatt már egy orvosnak is figyelmeztetést kellett kiadnia – írja a Mirror.

Egyre több videóban látható ugyanis az úgynevezett „álmos csirke” módszer.

Fotó: YouTube

Ez egy olyan „recept”, ami a készítői szerint meggyógyítja a megfázást és az influenzát is. Csábító lehet ez a betegségben szenvedők számára ezekben a göthös időkben. Az elkészítési módja egyszerű, ezért is terjed futótűként. Az emberek köhögés elleni szirupban sütik ki a csirkemellet.

„Azonnal be kell fejezni ezt! Még jobban megbetegítheti az embert, ráadásul ételmérgezést is okozhat” – figyelmezteti az embereket a recept veszélyeire dr. Aaron Hartman háziorvos – „Amikor köptetőbe áztatják a húst, akkor az szuperkoncentrált gyógyszerekkel telítődik. Ha a teljesen megfőzött húst megennék, az olyan lenne, mintha lenyelnének fél üveg gyógyszert.”

A szakértő szerint ez valószínűleg azonnali ételmérgezést okozna a fiatalok szervezetében. A videókból egy válogatást itt tudtok megtekinteni: