Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, hétfőn este Bécs belvárosában több helyszínen is gépfegyveresek lövöldöztek, több halott van. Szervezett akció volt. Több merénylő még szökésben lehet, folyik a hajtóvadászat utánuk.

A Blikk információi szerint a Terrorelhárítási Központ a bécsi terrortámadást követően azonnal felvette a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel.

Felkészült a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) a bécsi terrortámadás menekülő tettesének feltartóztatásáraközölték a lappal.

Az elkövetés jellege miatt a TEK főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy nagy létszámú műveleti erőt rendelt a menekülési irányként számításba vehető osztrák határszakaszra. „Az egységek – megfelelő páncélozott támogatással – még az éjszaka a kijelölt helyszínekre érkeztek.”

Megjegyezték azt is, hogy a TEK feladata, hogy felkészüljön az elkövető vagy elkövetők feltartóztatására vagy a határon keresztül történő üldözésükre.

Az osztrák biztonsági szervekkel, az EKO Cobra különleges egységgel a kapcsolattartás folyamatos.tájékoztatták a Blikket.