Május 7-éig van lehetősége a 16–18 év közötti fiataloknak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu weboldalon a koronavírus elleni védőoltásukra. Csak ŐK tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. A 18 év alatti fiatalok azonban nem várt problémával szembesülhetnek.

Újra regisztrálnia kell azoknak az fiatalkorúaknak, akik április 30. előtt iratkoztak fel a vakcinára, ugyanis a korábbit az érvényes adatkezelési tájékoztató szerint törölni kellett – olvasható a Koronavirus.gov.hu weboldalán.

Ez azt jelenti, hogy azok a 16–18 év közötti fiatalok, akik április 30-án reggel 8 óra előtt regisztráltak, azoknak ismételten meg kell tenniük, különben nem fog tudni a jövő héten online időpontot foglalni.

 

Komáromi Bence oltás

A regisztrált fiatalokat Pfizer-vakcinával fogják beoltani a jövőhét folyamán (Fotó: Metropol/Illusztráció)

Az oltásra történt regisztrációt követően néhány napot igénybe vehet, míg a fiatalok adatai átkerülnek a NEAK adatbázisába. A fiataloknak be kell mutatniuk az oltóponton a beleegyező szülői nyilatkozatukat. Ennek hiányában nem kapják meg az oltásukat.