Megkérdeztük a budapesti utca emberét, mit szól ahhoz a brüsszeli ötlethez, hogy zárjuk el az orosz olajat, egekbe emelve ezzel a benzin árát.

Bernadett:Nem igazán örülök neki, mert munkából munkába járok, 2 munkahelyem van, A-ból B-be rohangálok, és az, hogy ez így megdrágul, a fizetésem felét el fogja vinni. Gondolkoztam azon, hogy átállok BKV-ra, de Óbudáról ide bejönni a IX-be fél óra alatt lehetetlen.

Bernadett elgondolkodott rajta, hogy lerakja az autót és BKV-ra száll át – Fotó: Metropol

Sándor: „Nagyon nem örülnék, mert én is állandóan autóval vagyok. Már ez is lélektani, ez a 480, biztos elfogadjuk, mert mást nem tudunk csinálni. De nagyon rosszul esne, ha 480-ról mondjuk 680-ra fölmenne…

László: „Nekünk muszáj sajnos az orosz olaj. Nagyon más alternatíva nincs is szerintem. Van ez az amerikai palagáz, de kivitelezhetetlen a szállítás, meg rohadt drága lenne.”

László nem tudja nélkülözni az orosz olajat – Fotó: Metropol

Károly: „Nem tudom letenni az autót, mert ez a munkaeszközöm. Ha drágább az üzemanyag, drágább a boltban a kenyér, akkor onnantól kezdve nekem is drágább a munkadíjam. Ha drágább az üzemanyag, akkor föl kell emelni az árakat, nem tudunk mit csinálni.”

A Metropol videóit itt nézheted meg: