Orbán Viktor pénteken jelentette be, megvan a 4 millió beoltott hazánkban, ezzel pedig egy újabb szakaszhatárhoz érkezünk.

Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosult, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyitottak a mozik, számos fürdő és a fővárosi állatkert is.

fürdő, Budapest

Szavazóink 5 százaléka a fürdőre szavazott (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Metropol arra volt kíváncsi, ki, hova megy először szórakozni

A szavazásra olvasóink 17 százaléka azt válaszolta, beül egy étterembe. 15 százalékuk a mozira adta le voksát, míg a szavazók 7 százaléka a kocsmát részesítette előnyben. Az állatkertet, fürdőt és meccset közel egyenlő arányban választották.

Szavazóink 4 százaléka az állatkertet választotta (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Bármilyen különös is, a voksolók 50 százaléka úgy döntött, még nem megy sehova, vár, hogy még több beoltott legyen.

Orbán Viktor szombat délelőtt Facebook-oldalán osztott meg egy videóüzenetet, amiben elmondta, az új célkitűzés, hogy elérjük az 5 millió beoltottat.

Következő cél: 5 millió beoltott. Regisztráljanak!” – írta a megosztásához a miniszterelnök.

A kormányfő megköszönte az egészségügyben dolgozók kitartó munkáját is.

Orbán Viktor elsőként ismertette, az elmúlt két hétben sikerült Magyarországnak beoltania több mint 1 millió embert.

„Ez fantasztikus teljesítmény, köszönet az ápolónőknek, orvosoknak, háziorvosoknak és mindenkinek, aki technikailag segítette az akció sikerét. A miniszterekkel azért jöttünk most össze, hogy a következő időszak céljait kitűzzük. A cél nem kevesebb, mint 5, azaz 5 millió magyar ember beoltása! Vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit, azon múlik, hogy önök jelentkeznek-e. Az oltás életet ment! Ne hallgassanak az oltásellenes hangokra! Védjék meg saját magukat, családtagjaikat! Érjük el az 5 millió beoltottat minél hamarabb” – kérte Orbán Viktor miniszterelnök.