RETRO RÁDIÓ

Megkérdeztük a budapestieket: Ön beoltatja magát?





Elindult a regisztráció az ingyenes, állami védőoltásra, már az első napon rengetegen jelentkeztek. A Metropol mégkérdezte a budapestieket, és kiderült: a döntő többség örül, hogy hamarosan itt az oltás, de sokan még hezitálnak, beoltatják-e magukat. Mint mondják, egyelőre kevés az információ.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.09.
Vírus vélemény

Amióta kitört a világjárvány, türelmetlenül vártuk, hogy mikor jön a védőoltás. Angliában már beoltották az első embert, egy északír, 90 éves asszonyt, aki mint mondja, “születésnapi ajándéknak” tekinti az oltást. Magyarországon várhatóan jövőre, az első negyedévben lesz valamikor oltás. Jó hír, hogy már elindult az internetes regisztráció. A vakcinainfo.gov.hu oldalon most bárki jelezhet, ha szeretné megkapni a vakcinát.

A Metropol megkérdezte Budapest lakóit, és kiderült: a többség örül, hogy közeleg az oltás, de nagy a bizonytalanság. Általánosságban a fiatalok bíznak az erős immunrendszerükben, és többségük nem élne az ingyenes oltás lehetőségével, inkább betartják a szigorú szabályokat. A koronavíruson átesettek nagyobb hajlandóságot mutatnak a védőoltás iránt, hiszen nem akarnak még egyszer átesni a vírusfertőzésen. Vannak, akik egyértelműen beoltatják magukat, de akadnak bizonytalanok is, akik először megvárnák az oltás hatékonyságát, döntő többségüknek nem számít, hogy melyik országból jön a hatóanyag, ha az bizonyítottan használ.

“A tömeges oltás a jövő év első negyedévében várható”

- A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz – mondta dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján. A koronavírus elleni tömeges oltás várhatóan 2021 első negyedében kezdődhet. A védőoltások beadása oltási terv alapján történik, majd a kijelölt oltópontokon. Az egészségügyben dolgozók, a krónikus betegek, és az idősek elsőbbséget élveznek majd, tehát nem az online regisztráció időpontja számít. Az engedélyezett vakcinák típusától is függ majd, hogy hány oltásból áll majd az oltási sorozat, illetve meddig tart a védettség.

Ki jogosult az ingyenes védőoltásra?

Mindenki, aki már betöltötte a 18. életévét, magyar állampolgár vagy Magyarországon jogszerűen tartózkodik és rendelkezik taj-számmal.

Hogyan jelentkezhetünk?

A 60 év feletti nyugdíjasok hamarosan levelet kapnak, a levélben szereplő űrlapot ki kell tölteni, majd visszaküldeni. Ha inkább online jelentkeznének, erre is van mód a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A 60 év alattiak a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálhatnak.

Online regisztráció lépésről lépésre:

  • Menjünk fel a vakcinainfo.gov.hu weboldalra
  • Adjuk meg adatainkat: név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám, életkor és taj-szám
  • Fogadjuk el az adatkezelési szabályzatot
  • Kattintsunk a regisztráció gombra, az oldal egyből jelzi, ha sikeres volt a regisztrációnk.
  •  

    Mit jelent a regisztráció?

    A regisztráció nem jár oltási kötelezettséggel, így később elállhatunk az ingyenes védőoltás lehetőségétől. A regisztráció biztosítja, hogy a leghamarabb értesüljünk a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról, illetve megtudjuk, hogy mikor kerül sor az oltásra.

     

     





    Ezeket olvastad már?
    Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

    Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

    Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

    Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

    Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

    Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

    Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

    Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás