A 2007-ben, Portugáliából háromévesen eltűnt kislány ügye ismét bonyolódni látszik. Nemsokára dokumentumfilm-sorozatban mutatják be Maddie történetét, amelyből már kiszivárgott egy fontos részlet. A hírek szerint mégsem a 44 éves német gyanúsított, a pedofil hajlamú Christian B. rabolhatta el a kislányt. Állítólag a férfi a kislány eltűnési helyétől, Praia da Luztól 30 percre tartózkodott, így mégsem ő lehet a tettes.

Fotó: AFP

A filmben korábbi nyomozók fejtik ki, hogy Maddie ügyében más lehet az elkövető, nem a szexuális bűncselekményekért jelenleg is börtönben ülő férfi. A sorozat szemtanúkat is megszólaltat, akik szintén a német gyanúsított alibijét erősítik meg. Korábban a hatóságok azt nyilatkozták, hogy elegendő bizonyítékuk van Christian B. ellen, de további adatokat gyűjtenek.

A hosszú évek során egyébként számos gyanúsítottja volt a rendőrségnek, de végül senkire sem sikerült rábizonyítani a gyermekrablást. Azt is kijelentették, hogy a kislány valószínűleg már nincs életben, de a szülők ezt nem akarják elfogadni. Hisznek benne, hogy Maddie egy napon hazakerül – legalábbis amíg ennek ellenkezője nem bizonyosodik be egyértelműen.