Dolgozni indult, Budapesten beoltották kollégánkat is – Fotók!





A Metropol újságírója reggel nem sejtette, hogy aznap két munka között még a koronavírus elleni oltását is megkapja.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.04.29.
IX. kerület spontán-oltás

Egy ferencvárosi oltópont előtt várakozó embereket interjúztatott volna kollégánk a helyszínen, de mivel nagyon gyorsan haladt a sor, nem igazán talált olyan embert, aki konkrétan várakozott volna 1-2 percnél tovább a helyszínen. Újságírónk így fogta magát és megérdeklődte, hogy ha már ilyen gyorsan halad az oltás, ő is megkaphatná-e a koronavírus elleni védőoltást.

9:50-kor már a 10 órára érkezettek is behívásra kerültek, így senki nem állt sorban, gyorsan haladt az oltás (Fotó: Metropol)

A fiatalember rendelkezett érvényes regisztrációval, nem volt semmilyen krónikus betegsége, és nem válogatott a vakcinák közül. A lényeg csak az volt, hogy minél hamarabb védettséghez juthasson, hogy igénybe vehesse barátaival a 4 millió beoltottnál megnyíló szolgáltatásokat. Érdeklődésére közölték vele, azokat oltják csak be, akik a listájukon szerepelnek és foglaltak időpontot az adott napra. Kollégánk ezt tudomásul vette és el is hagyta az épületet. Meglepetésére azonban nemsokára szóltak neki, volt, aki nem jelent meg az előre egyeztetett időpontban, úgyhogy ha bizonyítani tudja az érvényes regisztrációját és kitölti a szükséges papírokat, akkor beoltják a kínai Sinopharm-vakcinával.

Újságírónk tekintetében azért még fel lehet fedezni némi aggódást, azonban az oltást követően az égvilágon semmi baja nem volt (Fotó: Metropol)

Az oltópont épületében precízen folyt a munka, lázmérés, kézfertőtlenítés, egyeztetés, majd a katonák át is vették a beérkező férfit az egészségügyi dolgozóktól és ők kísérték tovább. Adatok megadása, hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, majd irány az orvosi szoba.

Az oltás folyamatáról így nyilatkozott a fiatalember:

– Éppen meséltem a doktornőnek, hogy félek a tűtől, úgyhogy óvatosan szúrják belém az oltást, amikor az asszisztensnő közölte, ennyi volt, már beadta. Nem viccelek, ha azt mondom, hogy a hideg szpré, amit rám fújtak előtte, kellemetlenebb érzés volt, mint maga az a milliméteres „tűcske”, ami a Sinopharm végén volt – árulta el Bence.

Dolgozni indult, oltás lett a vége (Fotó: Metropol)

Az oltás után az esetleges melléhatásokon kívül egyetlen kérdést tett fel a doktornő részére a fiatalember, ami mint kiderült, gyakran elhangzik a rendelők falai között:

– Doktornő, és mikor szabad alkoholt fogyasztani legközelebb?

Az orvos megnyugtatta kollégánkat, 4-5 nap múlva már természetesen szabad, addig kell csak vigyázni magára, és nem bulizni vagy megerőltetően sportolnia.

Elérkeztünk oda, hogy bárki számára elérhető a védőoltás Magyarországon

Müller Cecília kifejtette, az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően kedden már megérkezett 480 ezer Szputnyik V és 355 680 Pfizer-vakcina. A héten még több mint 343 ezer adag AstraZeneca-vakcinát is várnak.

Most már Magyarországon is – széles palettán – rendelkezésre áll az a védőoltás-mennyiség, amellyel mindenkit egyenként védetté tehetünk a fertőzéssel, illetve annak súlyos, szövődményes lefolyásával szemben – jelentette ki.

Már csak az egyénen múlik, hogy éljen a védőoltás felvételével – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy ez a kiút a járványból.

Az országos tiszti főorvos megnyugtatott mindenkit, az elkövetkező hetekben mindenki sorra kerül (Fotó: Metropol)

Aki nem válogat, hamarabb sorra kerül

A sikeres online időpontfoglaláson felbuzdulva a jövő héten folytatódik a tömeges oltás.

Mindegyik vakcina hatásos a vírusok ellen, ráadásul a most megjelenő indiai mutáns ellen is hatékonyak a hazai vakcinák„ – árulta el Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Ezért azok, akik nem válogatnak a különböző elérhető oltóanyagok között, sokkal hamarabb sorra kerülhetnek. Hogyha bármelyik elérhető vakcinára foglalnak időpontot, akkor akár már a következő héten is túleshetnek az elsőkörös oltáson.





Ezeket olvastad már?
Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás